Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Bitcoin president van El Salvador Nayib Bukele ontmoet Elon Musk

El Salvador’s president verkent AI en crypto met Musk

Bitcoin-BTC
s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bijzondere crypto-oplichting met valse Elon Musk opgerold

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft recent een bezoek gebracht aan de tech-ondernemer Elon Musk. De twee voerden gesprekken over verschillende onderwerpen, waar ook het land een bijdrage aan kan leveren.

Crypto steeds meer mainstream: VS houdt eerste hoorzitting over DeFi
Crypto steeds meer mainstream: VS houdt eerste hoorzitting over DeFi

AI volgende doel van El Salvador

Nayib Bukele is al tijden zeer positief over bitcoin (BTC) en cryptocurrencies in het algemeen. Hij voerde deze overtuiging enkele jaren geleden ook door in zijn beleid, door bitcoin te erkennen als wettig betaalmiddel. Daardoor kon iedere inwoner van het land de cryptomunt gebruiken voor zijn of haar dagelijkse transacties. Sinds het land deze stap besloot te zetten, zijn er veel positieve ontwikkelingen op hun pad gekomen. Inmiddels zou het land in enkele jaren tijd al zo’n 31 miljoen dollar winst hebben behaald met bitcoin.

De president van El Salvador is deze periode aanwezig in de Verenigde Staten, vanwege de 79ste bijeenkomst van de Verenigde Naties. In het land ontmoette hij Musk in een van zijn gigafactories. In de plaats Austin, in de Amerikaanse staat Texas, gaf de ondernemer een rondleiding aan de president. Tijdens hun ontmoeting zouden de twee hebben gesproken over allerlei verschillende onderwerpen, waaronder de technologieën voor de toekomst, zoals artificial intelligence (AI).

Om meer zekerheid te creëren over de toekomst van het land, zoeken zij naar nog meer manieren om kapitaal te genereren. Het lijkt erop dat de focus nu vooral ligt op AI en andere technologieën met veel potentie. El Salvador lijkt zich hier ook te willen beschermen tegen de stijgende inflatie en afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar.

Advertentie

Vertienvoudiging bruto nationaal product 

Eerder ontving de president ook al de directeur van de investeringsmaatschappij ARK Invest, Cathie Wood. In het gesprek bespraken de twee pro-crypto personen de investeringsmogelijkheden voor het land. De gespreksonderwerpen gingen onder andere over bitcoin, nieuwe markten, technologie, innovatie, AI en belastingbeleid.

Wood deelde na het gesprek via het sociale media platform X ook nog haar ideeën over de president en de toekomst van het land:

“De vastberadenheid van president Bukele om El Salvador te veranderen in een oase voor bitcoin en AI-communities, twee van de grootste economische en technologische revoluties in de geschiedenis, is de reden dat ik geloof dat het bruto nationaal product kan vertienvoudigen in de komende vijf jaar.”

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Bitcoin kleurt groen, maar Federal Reserve kan vanavond alles veranderen
Bitcoin kleurt groen, maar Federal Reserve kan vanavond alles veranderen
justin sun wil bitcoins redden van duitse overheid
Duitsland sluit 47 cryptobeurzen vanwege illegale activiteiten
Bitcoin gespannen over aanstaand rentebesluit: wat verwachten experts?
Bitcoin gespannen over aanstaand rentebesluit: wat verwachten experts?
Advertentie