Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Bitcoin beurs Binance krijgt controle over klantentegoeden terug

El exchange Binance recupera el control de los fondos de sus clientes

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 5 juni Binance aangeklaagd. Het bedrijf zou zich onder andere vergrijpen aan marktmanipulatie en fraude. Kort hierna vereiste dezelfde beleidsmaker van zowel Binance als Binance.US en CEO Changpeng Zhao om holdings, waaronder crypto, te bevriezen. Gelukkig krijgt Binance.US weer de toegang tot zijn eigen wallets weer terug.

President geeft toe: ‘bitcoin slechter opgepakt dan we hoopten’
President geeft toe: 'bitcoin slechter opgepakt dan we hoopten'

SEC is aardiger tegen Binance.US

Dat blijkt uit een voorgestelde overeenkomst die de SEC heeft ingediend bij de rechtszaal in Washington DC. De rechter heeft volgens CoinDesk op zaterdag het voorstel goedgekeurd.

Opvallend genoeg gaat het uitsluitend om de tokens van Binance.US, de Amerikaanse tak van Binance. De SEC vraagt als onderdeel van deze overeenkomst dan ook dat het moederbedrijf geen enkele toegang heeft tot de private keys van Binance.US, en zelfs niet tot de diensten van Amazon Web Services die Binance.US gebruikt. Dat betekent dat er volledig nieuwe wallets aangemaakt moeten worden.

De fondsen waren bevroren omdat de SEC het voor mogelijk acht dat het moederbedrijf de wallets en dus ook het geld van klanten verplaatst naar een locatie buiten de Verenigde Staten. De SEC heeft daar niet per se rechtsbevoegdheid, wat de rechtszaak een stuk ingewikkelder zou kunnen maken.

Binance.US hield echter zijn poot stijf omdat de situatie Binance.US failliet zou kunnen laten gaan. Als de activa weer ‘ontdooit’ zouden worden, dan zouden klanten logischerwijs sneller al hun activa van het platform halen. De rechter vond het gepaster dat Binance.US gewoon de toegang tot zijn coins zou behouden.

Advertisement

Binance stopt in verschillende landen

Op de internationale tak van Binance, waaronder de tak die in Europa actief is, lijkt het voorstel vooralsnog geen invloed te hebben. De SEC lijkt door te willen gaan met de rechtszaak. Binance trekt zich ondertussen terug uit verschillende landen. Zo is het in Nederland al gestopt, en hetzelfde geldt voor Cyprus en Canada.

Update, 17 juni 22:11 – de rechter heeft inmiddels het voorstel van beide partijen goedgekeurd. Dat betekent dat Binance.US inderdaad weer over zijn activa kan beschikken. Per wanneer dit zal zijn is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie