Roy van Krieken Roy van Krieken
01/06/2024 13:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2024 12:38

Biden geeft omstreden veto, cryptogemeenschap reageert woedend

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
AI crypto koersen crashen na actie van President Biden

Foto: Consolidated News Photos/Shutterstock

In een recente en controversiële stap heeft de Amerikaanse president Joe Biden een resolutie tegengehouden die de afschaffing van een berucht nieuwe voorstel van de SEC zou betekenen. Deze SAB 121 richtlijn verplicht instellingen die crypto-assets beheren om deze als passiva op hun balans op te nemen, wat veel weerstand heeft opgeroepen binnen de crypto gemeenschap en onder wetgevers. Biden’s beslissing leidde tot onmiddellijke verontwaardiging en werd gezien als een poging om de autoriteit van de SEC te beschermen ten koste van innovatie en financiële vrijheid.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Reacties van wetgevers en de crypto-industrie

De Blockchain Association, een belangrijke pleitbezorger voor de cryptosector, uitte haar teleurstelling over Biden’s veto. In een bericht op X (voorheen Twitter) stelden ze erg teleurgesteld te zijn in het besluit van Biden. Dit sentiment werd gedeeld door vele prominente figuren in de industrie, waaronder Cody Carbone van de Digital Chamber, die verklaarde: “This is a slap in the face to innovation and financial freedom.”

Wetgevers in het Huis van Afgevaardigden hadden eerder met een meerderheid gestemd voor de afschaffing van SAB 121, en deze stemming werd gesteund door de Senaat. Pro-crypto senator Cynthia Lummis was bijzonder uitgesproken in haar kritiek. In een verklaring stelde ze dat Biden de kans had gemist om zijn standpunt over crypto-assets te corrigeren. “Congress gaf Biden een uitgelezen kans om zijn standpunt over crypto te corrigeren,” zei Lummis.

Advertentie

Impact op de crypto-markt

De richtlijnen van SAB 121, die sinds april van kracht zijn, hebben geleid tot aanzienlijke bezorgdheid binnen de cryptogemeenschap en bij financiële instellingen. De verplichting om crypto-bezit als passiva te rapporteren, maakt het voor banken minder aantrekkelijk om deze diensten aan te bieden. Dit kan de groei en adoptie van crypto zoals bitcoin (BTC) aanzienlijk belemmeren.

Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse uitte ook zijn teleurstelling over Biden’s beslissing en benadrukte dat dit een cruciaal moment is voor de sector. “To say that this is incredibly disappointing from this white house – at an incredibly pivotal time – is an understatement,” schreef Garlinghouse in een post op X.

Hoewel de beslissing van Biden als een tegenslag wordt gezien, blijven voorstanders van crypto vastberaden om te blijven vechten voor gunstiger regelgeving. Senator Lummis benadrukte dat ze niet zal stil zal blijven staan terwijl de administratie probeert de wet teomzeilen. Dit sentiment wordt gedeeld door andere pro-crypto senatoren, zoals Ted Cruz. Ook lijkt het er sterk op dat Trump, de grote concurrent van Biden, een draai naar pro-crypto heeft gemaakt.

De voortdurende steun voor crypto in het Congres suggereert dat er nog steeds hoop is op een gunstiger regelgevingsklimaat in de toekomst. Het is duidelijk dat de discussie over de rol van crypto in de Amerikaanse economie nog lang niet voorbij is, en dat voorstanders zullen blijven strijden voor een omgeving die innovatie en groei bevordert.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Overheid VS dumpt 'bitcoin drugs miljoenen', BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Cryptobeurs Bybit reageert op geruchten over Tether verbod in Europa
Cryptobeurs Bybit reageert op geruchten over Tether verbod in Europa
Advertentie