Floris Florussen Floris Florussen
3 min. leestijd

Amerikaans leger moet crypto testen: Senaat ziet potentie

s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
vs-senaat-senatoren-

Foto: Shutterstock/mark reinstein

De US Senate Committee on Armed Services, ook wel bekend als de Amerikaanse Senaatscommissie voor Defensie, dringt er bij het Amerikaanse Ministerie van Defensie (DOD) op aan om blockchain te verkennen voor toepassingen op het gebied van nationale veiligheid, waaronder hun supply chain management.

De Amerikaanse Senaatscommissie voor Defensie heeft de Minister van Defensie, gepensioneerd generaal Lloyd Austin, opgedragen om het potentiële gebruik van blockchain technologie binnen het Amerikaanse Ministerie van Defensie te testen. Aan hem is opgedragen om de technologie op hun supply chain management, en andere gebieden binnen de nationale veiligheid, te testen.

Crypto-bazen verzamelen een ton om Kamala Harris te overtuigen
Crypto-bazen verzamelen een ton om Kamala Harris te overtuigen

Commissie ziet potentie in blockchain

De Amerikaanse Senaatscommissie voor Defensie bracht op 9 juli het rapport uit voor het fiscale jaar 2025. Het rapport bevatte specifieke autorisaties voor programma’s van het leger, de marine, de luchtmacht en defensie brede programma’s. De commissie erkende het potentieel van blockchain technologie om de supply chain van de Amerikaanse nationale defensie te verbeteren. Ook zagen zij een economische belang bij het gebruik ervan.

De commissie merkt op dat blockchain technologie het potentieel heeft om de cryptografische integriteit van de supply chain van de Amerikaanse nationale defensie te verbeteren, de gegevensintegriteit te verbeteren en het risico van manipulatie of corruptie van bepaalde soorten gegevens te verminderen.

De Senaatscommissie wil ook dat het Amerikaanse Ministerie van Defensie het toepassen van blockchain onderzoekt om nationale veiligheidsdoelen te bereiken en om veilige, transparante, verantwoordelijke en controleerbare gegevens met betrekking tot de supply chain te creëren. Om deze inspanning te bevorderen, heeft de commissie in het rapport Lloyd Austin opgedragen om uiterlijk 1 april 2025 een briefing te geven. De briefing over blockchain moet zes belangrijke bevindingen bevatten.

Het gaat daarbij om het samenstellen van een plan voor pilotprogramma’s. Daarnaast moeten ze vaststellen hoeveel inspanningen zij zullen moeten leveren om het gebruik van blockchain technologie op het gebied van nationale veiligheid te kunnen verkennen. Dit bevat supply chain management, cybersecurity voor kritieke infrastructuur en controleerbaarheid van inkoop.

Andere bevindingen omvatten het identificeren van de voordelen en risico’s van blockchain bij het volgen en beheren van de supply chain. Daarnaast moeten zij de huidige staat van blockchain adoptie in de supply chain industrie en de blockchain adoptie in landen zoals China en Rusland analyseren. Als laatste zullen zij identificeren of de adoptie haalbaar is en  bepalen zij de kosten ervan.

Niet alleen blockchain, ook crypto

Terwijl leden van de Amerikaanse Senaatscommissie blockchain adoptie in de nabije toekomst in het vizier hebben, zijn Amerikaanse politici ook begonnen te pleiten voor de adoptie van Bitcoin en crypto.

Volgens een update van 8 juli op de campagnewebsite van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, heeft het Republikeinse Nationale Comité een ontwerp van een beleidsplatform goedgekeurd dat pleit voor cryptocurrencies en Bitcoin mining. Het platform verklaarde dat zij er alles aan doen om het recht om Bitcoin te mijnen verdedigen. Daarnaast proberen zij ervoor te zorgen dat elke Amerikaan het recht heeft om zijn digitale activa zelf te bewaren en transacties uit te voeren zonder toezicht en controle door de overheid.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Video van gegijzelde directeur van cryptobeurs verspreid op X
Video van gegijzelde directeur van cryptobeurs verspreid op X
Advertentie