Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat wetgevers in India een nieuw wetsvoorstel hebben ingediend. Het zou voornamelijk bedoeld zijn om een basis te leggen voor een crypto uitgegeven door de centrale bank in India. Er bestond echter de angst dat er een verbod op “private cryptocurrencies” zou worden ingevoerd. Die angst lijkt nu realiteit te gaan worden.
Een anonieme bron die claimt een official van het Indiase ministerie van Financiën te zijn, vertelt namelijk aan Bloomberg dat het land werkt aan een algemeen verbod op crypto. Alles wat met crypto te maken heeft zou dan verboden worden, inclusief transacties met buitenlandse cryptocurrency exchanges.
Het verbod zal niet van de een op de andere dag worden ingevoerd. Hodler’s, mensen die crypto vasthouden voor de lange termijn, krijgen drie tot zes maanden de tijd om hun crypto te verkopen. Het verbod zal worden ingevoerd omdat cryptocurrencies niet worden gesteund door de centrale bank van het land; de Reserve Bank of India (RBI).
Het is uiteraard slecht nieuw voor de crypto-bedrijven in India. De CEO van Unocoin, een grote exchange, stelt dat het geen zin meer zal hebben om in het land zaken te doen als het verbod er komt:
“Als de overheid doorgaat met het verbieden van alle cryptocurrencies, behalve degene die door de staat wordt gesteund, heeft het geen zin om onze activiteiten in India voort te zetten. Maar we zullen moeten afwachten.”
De Indiase overheid heeft een ingewikkelde relatie met crypto. Het voerde in 2018 namelijk ook al een algemeen verbod in. Toen mochten banken in het land geen zaken doen met crypto-bedrijven. Dit verbod werd vorig jaar teruggedraaid. Nu ziet het er dus weer somber uit voor Bitcoiners in het land.