Kevin Schijven Kevin Schijven
22/02/2019 16:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2019 16:40

Onderzoek: millennials hebben meer vertrouwen in cryptocurrency dan in aandelen

Nieuws
Onderzoek: millennials hebben meer vertrouwen in crypto dan in aandelen

Foto: Postmodern Studio/Shutterstock

Uit een nieuw onderzoek van handelsplatform eToro blijkt dat millennials en de jongere generatie beleggers meer vertrouwen hebben in bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies dan in de traditionele beurzen, zo meldt een persbericht op 19 februari.
Voor het onderzoek heeft eToro 1000 online handelaren ondervraagd. Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 43% van de millennials die online traden meer vertrouwen hebben in cryptocurrency-exchanges dan in de Amerikaanse aandelenmarkt.
Van deze millennials geeft zelfs tweederde aan meer vertrouwen te hebben in cryptocurrency dan in de aandelenmarkt. En van de millennials die niet in crypto handelen heeft een derde aangegeven meer vertrouwen in crypto te hebben.
Daarentegen geeft 77% van de Gen X respondenten aan juist meer vertrouwen te hebben in aandelen dan cryptocurrencies. Guy Hirch, algemeen directeur van eToro, zegt dat er een duidelijke generatieverschuiving te zien is:

We zien het begin van een generatieverschuiving in vertrouwen van traditionele beurzen naar crypto-exchanges. De kern van deze verandering zijn de activaklassen zelf. Ervaringen van jongere beleggers met de aandelenmarkt hebben tot een groot verlies aan vertrouwen geleid, met de val van de Lehman Brothers vanwege onverantwoordelijke praktijken gevolgd door de ergste recessie sinds de grote depressie. Vertrouwen verslechterde verder toen Amerikanen zagen hoe honderden miljarden dollars van belastingbetalers naar de grootste financiële instellingen worden geleid, terwijl hun spaargeld is verdampt en hoe banken gratis geld krijgen via kwantitatieve versoepeling, terwijl de kosten van hun levensonderhoud blijven stijgen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat zo’n 93% van de millennial die in cryptocurrency handelen meer zou investeren in cryptocurrency als het aangeboden zou worden via meer traditionele financiële instellingen. En 71% van de millennials die niet in crypto handelen geeft aan dat ze de crypto-markt in zouden stappen als het aangeboden zou worden door een traditionele instelling.
Onder alle leeftijdsgroepen die niet in crypto handelen geeft 59% aan geld in crypto te willen investeren als het door traditionele financiële instellingen wordt aangeboden en 92% van de crypto-handelaren in alle leeftijdsgroepen geeft dan aan meer te zullen investeren.
Vorig jaar november onthulde eToro haar eigen cryptocurrency-wallet en een blockchain-project genaamd GoodDollar waarvan het doel is om de economische ongelijkheid in de wereld tegen te gaan.
Een recent onderzoek van de Global Blockchain Business Council (GBBC) geeft aan dat er meer institutionele investeerders de crypto-markt zullen betreden in de komende vijf jaar.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie