Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Zien: België onthult eerste Crypto stamp – succes gegarandeerd?

Internationale samenwerking brengt unieke draak-NFT voor verzamelaars

s
icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Alexandros Michailidis

Vandaag heeft bpost officieel de eerste Belgische cryptopostzegel onthuld. De postzegel markeert niet alleen een primeur voor België, maar is ook onderdeel van een unieke samenwerking met Oostenrijk, Nederland en Luxemburg. De cryptopostzegel met een draak fier afgebeeld belooft een gewild collectors item te worden voor zowel traditionele postzegelverzamelaars als digitale verzamelaars.

Internationale samenwerking met een bijzonder design

De Belgische cryptopostzegel is onderdeel van een gezamenlijke uitgave door vier Europese postbedrijven: bpost, Österreichische Post, PostNL en POST Luxembourg. Elk land heeft zijn eigen versie van de postzegel, met subtiele verschillen in kleur en ontwerp. De draak staat centraal in elk ontwerp, een symbool van voorspoed in zowel de Europese literatuur als de Chinese astrologie. Tenslotte is 2024 het ‘Jaar van de Draak’.

De nieuwe cryptopostzegel onderscheidt zich verder door een opvallende regenboogglans en een reflectie in de ogen, wat de draak een bijna magisch effect geeft. Maar dat is niet alles: elke postzegel heeft ook een digitale tweeling, een NFT, die verzamelaars online kunnen activeren en zelfs verhandelen op de Polygon (MATIC) blockchain.

De nieuwe NFT-cryptopostzegel

 

Zeldzame crypto-draak

De cryptopostzegels worden dus geleverd met een digitale versie in de vorm van een NFT, die verschillende kleuren kan hebben. Pas na activatie online ontdekken verzamelaars welke kleur hun digitale tweeling heeft gekregen. De kleuren variëren van zwart (52,3% kans) tot de uiterst zeldzame rode draak, die slechts bij 1% van de postzegels hoort. Dit element van schaarste maakt de cryptopostzegel extra aantrekkelijk voor verzamelaars.

Bij vorige edities van cryptopostzegels in Europa ging de oplage in hoog tempo over de balie. Mocht je geïnteresseerd zijn, is het daarom raadzaam niet te lang te wachten.

De verdeling van de kleuren is als volgt:

  • Zwart: 52,3%
  • Groen: 26,7%
  • Blauw: 13,3%
  • Geel: 6,7%
  • Rood: 1%

Pre-order en verkrijgbaarheid cryptopostzegels

Belgische verzamelaars kunnen de cryptopostzegel vanaf 16 oktober 2024 in pre-order bestellen via de eShop van bpost voor €9 per stuk, met een korting bij aankoop van meerdere exemplaren. De fysieke postzegel is vanaf 21 oktober ook verkrijgbaar in geselecteerde Filaboetieks van bpost. Dankzij de combinatie van een fysieke postzegel en een verhandelbare digitale NFT, betreden verzamelaars een geheel nieuwe wereld van postzegelverzameling. Geïnteresseerden buiten België kunnen contact opnemen met bpost.

Met deze eerste cryptopostzegel zet bpost een innovatieve stap in de wereld van zowel fysieke als digitale verzamelobjecten. Zorg ervoor dat je er vroeg bij bent, want deze draken zullen ongetwijfeld snel worden opgeëist door verzamelaars over de hele wereld.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending NFT nieuws

Man koopt $1,5 miljoen CryptoPunk voor slechts $23k door slimme truc
Man koopt $1,5 miljoen CryptoPunk voor slechts $23k door slimme truc
Advertentie