Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

PostNL’s ‘draken’ crypto zegels in enkele uren alweer bijna uitverkocht

Nederlanders grijpen massaal naar deze crypto-postzegel

s
icon-nft
NFT nieuws
PostNL’s ‘draken’ crypto zegels in enkele uren alweer bijna uitverkocht

Foto: Fortgens Photography/Shutterstock

Nadat PostNL zo’n twee jaar geleden haar eerste crypto postzegels lanceerde, is het nu tijd voor de derde ronde. In 2022 waren de zegels een daverend succes. Ze werden razendsnel verkocht en de crypto community in Nederland was zeer te spreken over het project.

In samenwerking met de postdiensten in Oostenrijk, Luxemburg en België lanceren zij nu een nieuwe variant. Deze lancering gisteren zorgen voor een snelle verkoop, waardoor de zegels binnen enkele uren alweer bijna uitverkocht waren. Momenteel zou er nog zo’n 10% te koop zijn.

Nieuwe crypto zegels met ‘draken’

Gisteren, om precies 10.00 ‘s ochtends kwamen de ‘draken’ crypto zegels van PostNL online. Er zijn momenteel vier verschillende varianten te koop, die allemaal voor de prijs van 10,80 euro over de toonbank gaan. Een Crypto Stamp bestaat uit een fysieke zegel en een digitale zegel in de vorm van een NFT.

De digitale variant wordt opgeslagen op de blockchain en de fysieke versie ontvang je per post. Deze kan je tevens gebruiken om post te versturen, ter waarde van 10,80 euro: de kostprijs van de crypto stamp.

Wanneer je een van de zegels koopt, kan je de QR-code aan de achterzijde van de fysieke variant scannen. Vervolgens kan je direct je nieuwe NFT aanschouwen. Deze NFT kan je vervolgens bewaren in een NFT-wallet, die verbonden is met de website cryptostamp.com.

Zegels mogelijk snel uitverkocht

De drakenzegels zijn beschikbaar in vier verschillende varianten, elk met zes verschillende kleuren. De vier varianten zijn verdeeld over de vier landen die meedoen. In Nederland is dus één type draak beschikbaar.

Je kan niet zelf kiezen voor een specifieke kleur. Pas na aankoop kan je met je telefoon of laptop ontdekken welke kleur jij hebt gekregen. Bij elke kleur zou ook een bepaalde mate van zeldzaamheid horen. Met wat geluk heb jij straks misschien wel een zeer gelimiteerde variant in bezit en wordt deze zegel nog meer waard dan de huidige prijs. De kleurverdeling is als volgt:

  • Zwart: 7845 stuks;
  • Groen: 4005 stuks;
  • Blauw: 1995 stuks;
  • Geel: 1005 stuks;
  • Rood: 150 stuks.

De crypto stamp zelf heeft ook een gelimiteerde voorraad. Wanneer dit aantal is bereikt, zijn deze niet meer te koop. Dit maakt de zegels des te meer gewild onder NFT-verzamelaars. Ook in de eerdere ronden waren de zegels razendsnel uitverkocht. Wie graag een eigen crypto zegel wil bemachtigen, moet dus snel handelen. De laatste crypto stamps zijn te koop via de officiële website van Postnl en reken je af met iDEAL.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie
Advertentie