Erik Juffermans Erik Juffermans
2 min. leestijd

NFT’s worden verboden in GTA 5

NFT's worden verboden in GTA 5

Foto: Stefano Chiacchiarini ’74/Shutterstock

Grand Theft Auto (GTA) 5 is een videogame van de ontwikkelaar Rockstar Games. Het is een van de meest succesvolle games ooit gemaakt, en ondanks dat het spel inmiddels al bijna 10 jaar oud is, zijn fans nog zeer actief in de game. Al jaren maken spelers gebruik van eigen online servers: “role-playing servers”. Hierop werden tot voor kort NFT’s en cryptocurrencies toegepast door gamers. Daar steekt Rockstar Games nu dus een stokje voor.

Zien: België onthult eerste Crypto stamp – succes gegarandeerd?
Zien: België onthult eerste Crypto stamp - succes gegarandeerd?

Gebruik van NFT’s in de game

In een aantal van deze online servers worden dus NFT’s om bijvoorbeeld om bezit van bepaalde in-game items aan te geven. Speciale voertuigen en wapens in het spel worden als NFT gerepresenteerd.

Afgelopen zomer maakte Microsoft het gebruik van Web3 elementen ook al verboden in het bekende Minecraft. Nu lijkt Rockstar Games deze trend dus te volgen. De reden hiervoor is dat het bedrijf commerciële exploitatie door gebruikers van het spel wil tegengaan.

Loud, een Braziliaanse game organisatie draaide ook zo’n eigen server die gebruik maakte van NFT’s in GTA 5. Oprichter van Loud, Matthew Ho, heeft naar eigen zeggen van Rockstar Games te horen gekregen dat hij de nodige veranderingen moet doorvoeren op de server.

“Deze ervaringen zijn gecreëerd als test en hebben niks te maken met de originele game ervaring van het spel.  We hebben het model succesvol gevalideerd en kijken ernaar uit om dit soort dingen toe te passen op andere platformen.”

NFT games blijven groeien

GTA 5 en Minecraft zetten een duidelijk voorbeeld voor de rest van de gaming industrie. De grote bedrijven accepteren de implementatie van Web3 elementen door gebruikers niet. 

Dit zal de groei van NFT games echter niet tegenhouden. Vorige maand werd bekend dat de groei van dergelijke games, ondanks de dalende koersen, gestaag doorzet. Het aantal games dat gebruikt maakt van NFT’s groeide afgelopen kwartaal met 8%. Dat is opmerkelijk aangezien de investeringen in de sector afgelopen kwartaal bijna halveerden.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending NFT nieuws

Man koopt $1,5 miljoen CryptoPunk voor slechts $23k door slimme truc
Man koopt $1,5 miljoen CryptoPunk voor slechts $23k door slimme truc
Advertentie