De non-fungible tokens (NFT) sector heeft het afgelopen jaar de wereld veroverd. Niet alleen kregen de digitale verzamelitems een speciaal plekje in de harten van menig investeerder, ook grote bedrijven lijken enorm gecharmeerd van NFT’s. Twee van die bedrijven zijn Samsung en LG. Beide produceren zij uiteraard televisies en allebei zijn zij begonnen met het integreren van NFT-technologie op hun televisies.
Een NFT op de TV
De Zuid-Koreaanse reus LG is inmiddels al begonnen met het ontwikkelen van hun eigen NFT-marktplaats. Deze marktplaats moet LG Art Lab gaan heten en is bedoeld voor de Amerikaanse markt. Amerikaanse klanten van LG kunnen vervolgens hun eigen NFT’s tentoonstellen op LG televisies.
De eigen crypto-wallet van LG Electronics heet “Wallypto” en verwerkt NFT-transacties via QR-codes. Hierdoor kunnen gebruikers zowel handelen als hun kunstwerken direct vanaf het scherm bewonderen. LG belooft dat gebruikers het niet bepaald moeilijk zullen vinden en moeiteloos toegang zullen krijgen tot nieuwe technologieën.
LG Art Lab is ontworpen om “miljoenen gebruikers in de Verenigde Staten gemakkelijk toegang te geven tot NFT’s en ze te bekijken zonder zelf te hoeven coderen of direct in aanraking te komen met een blockchain.”
Samsung en cryptocurrencies
Ook Samsung lijkt vergelijkbare stappen te nemen. In januari van dit jaar maakte Samsung al bekend dat zij met een eigen NFT-platform zouden komen. Qua inhoud lijkt het waarschijnlijk erg veel op de plannen van LG. Beide bedrijven lijken flink in te zetten op crypto en NFT-technologie.
“Deze applicatie biedt een intuïtief, geïntegreerd platform voor het ontdekken, kopen en verhandelen van digitale kunstwerken,” aldus Samsung
Dat bedrijven zoals Samsung en LG op dit moment nog bereid zijn om met beide benen de wereld van crypto te betreden spreekt boekdelen. Het laat namelijk zien dat grote instituties niet veel waarde hechten aan de koers van bepaalde cryptocurrencies op een moment. Hoewel de markt aardig ver onder water staat, gaat de adoptie van cryptocurrencies gewoon door.