Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Donald Trump onthult enorme Ethereum en NFT-buit van miljoenen

Donald Trump bezit miljoenen in ethereum door zijn NFT-succes

Ethereum-ETH
s
icon-nft
NFT nieuws
Donald Trump onthult enorme Ethereum en NFT-buit van miljoenen

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Voormalig president Donald Trump heeft al grote sommen geld verdiend aan zijn activiteiten in de cryptowereld.

Uit nieuwe documenten blijkt dat de presidentskandidaat van de Republikeinen ten minste $1 miljoen aan ethereum (ETH) heeft. Daarnaast blijkt dat hij ook nog eens $7 miljoen rijker is geworden door zijn NFT-collecties.

Trump boekt miljoenensucces op crypto en NFT-markt

De non-fungible tokens (NFT’s) zorgden bij Trump voor de grootste buit. In totaal heeft Trump vier NFT-collecties gelanceerd. Volgens Citizens for Ethics bezit de voormalig president momenteel tussen de $1 miljoen en $5 miljoen aan op ethereum-gebaseerde activa. Dat blijkt uit de persoonlijke financiële openbaarmaking van Trump.

De grootste klapper wist hij volgens de documenten te maken met zijn NFT-uitstapje. Hieronder vallen het Mugshot-project en twee Donald Trump Trading Cards-collecties. In totaal heeft dit gezorgd voor een winst van $7,15 miljoen.

In december 2022 lanceerde Trump zijn eerste serie NFT’s, die bestonden uit digitale verzamelkaarten met afbeeldingen van hemzelf in verschillende opvallende poses. Deze serie werd gelanceerd als een manier voor zijn supporters om een stukje ‘digitale geschiedenis’ te bezitten. De verkoop bleek een onverwacht succes te zijn, met alle kaarten die binnen enkele uren na de lancering waren uitverkocht.

Zijn succes op dit deel van de cryptomarkt gaat Trump verder nog uitbreiden. Zo heeft hij onlangs laten doorschemeren dat er meer NFT’s aan zitten te komen. Dit zou hij doen omdat de mensen het willen, liet hij weten.

Op 16 juli is er een vierde collectie NFT’s gelanceerd, daar waar op de eerste dag van augustus de “officiële cryptosneakers” op de markt kwamen. De laatst genoemde collectie bestaat uit duizend oranje hi-tops schoenen. Ze verkochten allemaal binnen enkele uren uit tegen een prijs van $499.

Crypto-avontuur van Trump nog lang niet ten einde

Op het moment van schrijven staat de cryptowallet van de 78-jarige Amerikaan op $3,5 miljoen. Dat blijkt uit statistieken van Arkham Intelligence, een blockchainanalysebedrijf. Zijn wallet bestaat enkel uit ethereum-assets.

In juni steeg de cryptoportfolio van Trump tot een all-time high van $18 miljoen. Het grootste deel hiervan was de maga (TRUMP) memecoin. Dat is een crypto, afgekort van de bekende slogan Make America Great Again, maar is niet officieel gelinkt aan de president.

OKX geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen.
Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis.Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

Bekijken & gratis bitcoin pakken

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie