Roy van Krieken Roy van Krieken
05/07/2024 11:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2024 11:02

Derde NL crypto stamp van PostNL komt eraan – verkoop start dit jaar

icon-nft
NFT nieuws
postnl-crypto-stamp-artis-Djembe-leeuw

Foto: Shutterstock/Lea Rae

PostNL heeft aangekondigd dat het dit najaar de derde Nederlandse crypto postzegel zal lanceren. Het ontwerp en de naam van deze speciale postzegel blijven voorlopig geheim, maar een hint wordt na de zomer onthuld. Maurice Unck, Directeur MailNL van PostNL, uitte zijn enthousiasme: “We zijn trots om binnenkort de derde editie van onze Nederlandse crypto postzegel te presenteren. Het is geweldig om onze klanten opnieuw een uniek verzamelobject aan te bieden, en we verwelkomen onze zuiderburen met hun bijdrage aan deze speciale editie.”

Internationale uitbreiding met België

Dit jaar voegt België zich bij Nederland, Luxemburg en Oostenrijk in de samenwerking. Chris Peeters, CEO van bpostgroup, benadrukte: “We zijn verheugd om onze eerste crypto postzegel te lanceren. Door de traditie van filatelie te combineren met blockchaintechnologie, bieden we onze klanten een nieuwe, veilige en innovatieve manier om postzegels te verzamelen en te ruilen. Dit initiatief illustreert ook onze internationale samenwerkingen met Österreichische Post, PostNL en POST Luxembourg.”

Verkoop start najaar 2024

De verkoop van de nieuwe Nederlandse crypto postzegel start in het najaar van 2024. Deze exclusieve postzegels worden aangeboden voor €10,80, hetzelfde als het aangetekende tarief. PostNL adviseert geïnteresseerden om de crypto nieuwsbrief en de website in de gaten te houden voor de meest recente updates en onthullingen. Voor verzamelaars zijn de laatste exemplaren van de Nederlandse crypto stamp 2 – ‘Leeuw’ en ‘Safe’ – nog beschikbaar via de webshop van PostNL.

Terugblik op de vorige editie: Een gigantisch succes

De lancering van de NL Crypto Stamp 2 was een daverend succes. Binnen de eerste uren waren de eerste varianten van deze unieke NFT-cryptopostzegels uitverkocht. Voor een prijs van €9,25 kregen kopers zowel een prachtig ontworpen fysieke postzegel als een digitale tweelingbroer, veilig verzegeld op de blockchain als een NFT. De NL Crypto Stamp 2 was verkrijgbaar in vijf kleuren, elk met een eigen zeldzaamheid. De meest zeldzame rode variant was slechts 750 keer beschikbaar.

Naast de normale crypto postzegels waren ook de gelimiteerde crypto safe NFT’s populair, vooral de ‘Regenboog’ safe met een oplage van slechts 250. Deze unieke items boden verzamelaars de mogelijkheid om hun collectie uit te breiden en potentieel waardevolle digitale objecten te verkrijgen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Advertentie

Trending NFT nieuws

Crypto memecoin-hype zorgt voor zorgwekkende daling NFT-verkopen
Crypto memecoin-hype zorgt voor zorgwekkende daling NFT-verkopen
Advertentie