Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Crypto investeerders enthousiast: bpost start verkoop, belovende tekenen

De eerste Belgische cryptopostzegel ooit nu in de verkoop:

s
icon-nft
NFT nieuws

Nederland omarmt de cryptopostzegel al een jaar, en de nieuwste derde editie van PostNL vloog binnen enkele uren de deur uit. Gelukkig breidt de rage zich uit naar België, waar de eerste Belgische cryptopostzegels ooit nu beschikbaar zijn. Nederlanders die de boot hebben gemist of de collectie willen uitbreiden kunnen nu bij onze zuiderburen alsnog een Crypto Stamp bemachtigen. Zoals altijd is er slechts een beperkte oplage, dus wacht niet te lang.

Belgische crypto stamp bekijken

Nieuwe cryptopostzegels na grote successen

Ongeveer twee jaar geleden zette PostNL zijn eerste stappen in de cryptowereld met de lancering van de Crypto Stamp, in samenwerking met de nationale postbedrijven van Luxemburg en Oostenrijk.

Deze unieke postzegel, die een digitale tweeling heeft in de vorm van een non-fungible token (NFT), viel meteen goed in de smaak. Binnen enkele minuten waren alle postzegels uitverkocht. Dit enorme succes leidde ertoe dat er een jaar later een nieuwe editie op de markt werd gebracht, waar inmiddels gretig naar uit wordt gekeken.

Eerder deze maand werd de derde editie, met het thema ‘Draak’, gelanceerd, en ook dit keer was het een groot succes. Net als zijn voorgangers is deze cryptopostzegel een uniek verzamelitem. De fysieke postzegel is niet alleen visueel onderscheidend, maar heeft ook een digitaal broertje in de vorm van een NFT. Het bezit van deze cryptotoken kan financieel aantrekkelijk zijn, vooral als je geluk hebt met de zeldzaamheid van jouw exemplaar.

De NFT’s van de Crypto Stamp zijn beschikbaar in verschillende kleuren, wat de zeldzaamheid van jouw token aanduidt en dus van invloed is op de waarde. Door de QR-code op de achterkant van de zegel te scannen, ontdek je hoeveel exemplaren van jouw digitale tweeling in omloop zijn. De kleurverdeling is als volgt:

  • Zwart: 52,3%

  • Groen: 26,7%

  • Blauw: 13,3%

  • Geel: 6,7%

  • Rood: 1%

Natuurlijk is de rode variant het meest gewild. Als je het geluk aan je zijde hebt, kun je dus als een van de weinigen een rode draak bemachtigen. In het verleden is de waarde van deze zeer gelimiteerde varianten met wel duizenden procenten gestegen, waardoor investeerders nu massaal interesse tonen in de zegels. En ze zijn ook nog eens gemakkelijk en snel te verkopen via de blockchain-technologie.

De fysieke zegel heeft hoe dan ook een waarde van €10,80, wat overeenkomt met de standaardkosten van aangetekende verzending. Met een aanschafprijs van €9, of slechts €8,64 bij aankoop van twee of meer, is dit financieel gezien een zeer aantrekkelijke deal.

Eerste Belgische Crypto Stamp – grijp snel je kans

Dit jaar is er tevens een primeur: bpost, het nationale postbedrijf van België, introduceert voor het eerst cryptopostzegels! Vanaf 16 oktober kun je deze exclusieve zegels in pre-order aanschaffen via de bpost eShop. Dit is dé kans voor alle Nederlanders die eerder hebben gemist om hun handen op deze zeldzame verzamelobjecten te leggen. Een simpele e-mail naar [email protected] is alles wat je nodig hebt.

Houd er rekening mee dat de vraag groot is en de voorraad beperkt, dus wees er snel bij. De unieke mix van postzegels en de cryptowereld biedt niet alleen verzamelaars iets bijzonders, maar kan je ook nog eens een leuk zakcentje opleveren. Het is de laatste kans om de drakenpostzegels te kopen en deel uit te maken van een selecte groep Nederlanders die dit al is gelukt.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren
‘Bitcoin bedenker’ wil meer dan 1 biljoen euro schadevergoeding
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan
Man gooit per ongeluk €500 miljoen aan bitcoin weg, klaagt gemeente aan
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Advertentie

Trending NFT nieuws

PostNL & bpost hand in hand met crypto - dit is hoe jij een graantje meepikt
PostNL & bpost hand in hand met crypto – dit is hoe jij een graantje meepikt
Advertentie