Tim Kamp Tim Kamp
4 min. leestijd

Bekende influencer verliest €15 miljoen aan crypto, deelt verhaal op X

“oh nee, ik ben 100 ethereum verloren”, zei de handelaar onder andere

Ethereum-ETH
s
icon-nft
NFT nieuws
Bekende influencer verliest €15 miljoen aan crypto, deelt verhaal op X

Foto: Owlie Productions/Shutterstock

In de wereld van sociale media en crypto is het geen verrassing dat deze twee elkaar regelmatig kruisen. Maar onlangs zorgde een verhaal op X (voorheen Twitter) voor veel aandacht. Een bekende influencer wist namelijk miljoenen te verdienen door de handel in Non-Fungible-Tokens (NFT’s). Helaas voor hem viel zijn crypto-avontuur ook weer de andere kant op. In zijn posts onthulde hij hoe hij maar liefst alles van zijn verdiende €15 miljoen aan digitale valuta verloor. Zijn eigen fouten kwamen hem heel erg duur te staan.

Cryptohandelaar verdient miljoenen met NFT’s

De influencer genaamd Franklin was een slimme jongen. Hij was luchtvaarengineer van beroep en heeft met zijn NFT-handel miljoenen verdiend. Hij zette zijn eerste stappen in de NFT-space via de collectie ‘NBA Topshot’. Naar eigen zeggen verkocht hij een hoop van zijn lange termijn crypto-investeringen om volledig in te zetten op de handel in exclusieve obscure afbeeldingen.

Het traden in deze ‘basketball video clips’ maakte Franklin helaas nog geen grote sommen geld. Hij verdiende er zelfs niks mee. Maar dat hield hem zeker niet tegen: toen slechts een maand later de collectie Bored Ape Yacht Club (BAYC) uitgebracht werd, besloot Franklin er een aantal te minten. Minten in de NFT-wereld verwijst naar het proces van het creëren en als eerste vastleggen van een NFT op de blockchain.

De apen-collectie werd al snel een grote hit. Franklin zag de waarde van zijn digitale kunstwerken verdriedubbelen in prijs. Dit was voor hem de druppel om écht te geloven in de waarde van NFT’s. In de hoogtijdagen van NFT’s, 2021 en 2022 voornamelijk, begon de Amerikaan dagelijks te handelen in de kostbare plaatjes.

In februari van 2022, toen hij al enige tijd bezig was, krijg hij een niet af te slaan offer voor zijn golden ape-NFT. Maar liefst 500 WETH werd er op de tafel gelegd, omgerekend zo’n $1,5 miljoen. En dat terwijl hij de NFT maar voor $12.000 had ingekocht. Dat zou een 125 keer zijn inleg zijn geweest. Een absolute no-brainer, toch? Niet dus. Franklin ging naar X om uit te leggen waarom hij het voorstel vriendelijk afwees.

Geld was allang geen probleem meer voor Franklin. Dat zou ook deels de reden zijn waarom hij uiteindelijk zo veel verloor. Op een punt verloor hij door een domme fout 100 ethereum (ETH). Er ging $150 duizend in rook op, liet hij weten aan zijn honderdduizend volgers in een X-post:

“Oh nee, ik heb 100 ETH verloren. Ik was een sale aan het vieren, de buit aan het delen, maar in een droom van hebzucht, vergat ik mijn eigen bod van 100 ETH te annuleren om het terug te kopen. Dit zal de grap van de eeuw zijn. Ik verdien alle grappen en kritiek”, zo liet hij weten.

 

Franklins treurige NFT-exit na miljoenenverlies

Er ging steeds vaker 10 of 20 ETH de deur uit als verlies. Om veel van zijn verloren geld terug te verdienen begon hij te spelen met het fenomeen dat leverage heet. Daarnaast leende gemakkelijk meer dan $10.000 ethereum. In het begin betaalde hij dat nog terug, maar toen de cryptomarkt in waarde daalde kwamen de betalingsachterstanden vanzelf.

De waarde van zijn NFT-portfolio daalde mee in de bear markt. Mocht dat al niet genoeg zijn verloor Franklin ook nog eens $1,4 miljoen in een cryptocasino en $4,2 miljoen in een privé investering. Deze grootschalige verliezen zorgde ervoor dat hij al zijn NFT’s verkocht en zo de NFT-wereld definitief verliet.

Toch keerde hij terug. Hij handelde hier en daar wat, maar het leverde hem lang niet meer zo veel op als voorheen. In februari van dit jaar verkocht hij dan eindelijk zijn meest waardevolle NFT in portefeuille: de iconische golden ape. De afbeelding van de gouden aap, waar hij ooit een bod van $1,5 miljoen voor kreeg, verkocht hij voor $675.000. Lang geen slecht bedrag, wat zijn verliezen toch nog enigszins beperkte.

De gretigheid van Franklin heeft hem een hoop centen gekost. Zo zie je maar weer dat traden met leverage en het lenen van geld om te handelen in crypto en NFT’s grote gevolgen met zich mee kan brengen.

Laatste dagen: OKX geeft Nederlanders €50 in bitcoin gratis

Klaar om stappen in crypto te zetten? Of het nou Bitcoin, Ethereum of PEPE is, als lezer van Crypto Insiders ontvang jij een welkomstbonus tot 50 euro gratis in bitcoin op OKX.

Meld je voor 29 augustus aan voor een gratis OKX-account en ontvang jouw gratis bitcoin bonus.

  1. Meld je aan bij OKX
  2. Doe een storting
  3. Ontvang je bonus
Gratis bitcoin pakken

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Advertentie