Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Ledger cryptowallet gebruikers in het vizier van cryptohackers

Gebruikers van Ledger wallets zijn het doelwit geworden van hackers

s
just-arrived
Net binnen
Crypto drama opgelost: hardware wallets eindelijk veilig na grote roof

Foto: Tik.tak/Shutterstock

Oplichters en hackers zijn al vanaf het begin een groot probleem voor de crypto-industrie. In eerder cryptonieuws lieten we al weten dat er in 2024 al meer dan $1,2 miljard aan crypto is gestolen, waar nu nog meer bovenop is gekomen. Ook cryptowallets zijn hier het doel van.

Phishing e-mail voor Ledger gebruikers

Een nieuwe golf van oplichting heeft zich gericht op gebruikers van de populaire hardware wallet Ledger. Oplichters sturen een e-mail naar gebruikers van de wallet om ze te overtuigen om voor 31 oktober een nieuwe beveiligingsfunctie genaamd ‘Ledger Clear Signing’ te activeren.

Als de gebruikers dit proberen te activeren, worden ze via een kwaadaardige link geleid naar een website die hun activa ontneemt. In de mail die de oplichters sturen, staat het volgende:

“Om uw Ledger apparaat veilig te kunnen blijven gebruiken, is het activeren van Clear Signing verplicht vanaf 1 november 2024. Deze functie is essentieel voor het beschermen van uw activa tegen phishing aanvallen en frauduleuze activiteiten die steeds geavanceerder worden.”

Deze e-mails worden verzonden via adressen die niet aan Ledger zijn gekoppeld. Het is voor gebruikers van Ledger belangrijk om niet op verdachte links te klikken of persoonlijke informatie aan onbekende bronnen te verstrekken.

Advertisement

De mail uitgelicht voor crypto-gebruikers

Tomas Roccia, senior threat researcher van Microsoft, heeft op X (Twitter) gekeken naar zo’n mail:

Hij noemt de mail ‘very clean’. Echter, na de link te controleren op URLScan, komt hij het volgende tegen:

Kortom, controleer een URL eerst voordat je er zomaar op klikt. Oplichters zijn altijd op zoek naar nieuwe doelwitten op crypto, zoals bitcoin (BTC), van te stelen.

Ledger is een belangrijk doelwit voor crypto oplichters

Ledger is de populairste vorm van hardware wallets, wat de gebruikers ervan een gewild doelwit voor oplichters maakt. Veel oplichters strijden om wie de gewilde gebruikers van Ledger eerst kunnen oplichten. Als gebruiker van deze wallets is het dus extra belangrijk om voorzichtig te zijn.

Het is handig om verdachte e-mails, helemaal die met een tijdslimiet voor activatie, dubbel te controleren. Bedrijven als Ledger brengen altijd een nieuwsbericht naar buiten waarin dergelijke updates uitgelicht worden. Check daarom eerst de website van je wallet en eventueel het officiële X (Twitter) account voordat je op een link klikt.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
'Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt', zegt voorzitter crypto-waakhond
‘Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt’, zegt voorzitter crypto-waakhond
Nieuwe memecoin stijgt keihard, doordat AI zich ermee bemoeit
Nieuwe memecoin stijgt keihard, doordat AI zich ermee bemoeit
Advertentie
Advertentie