Max ten Hoedt Max ten Hoedt
3 min. leestijd

Moeder verloor €200.000 door grote liefde en “crypto miljonair”

s Nieuws
Moeder verloor €200.000 door grote liefde en

Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

In de cryptowereld lijkt het veel te gaan over grote bedrijven, enorme investeringen en transacties waar de gewone mens niks mee te maken heeft. Toch gebeuren er ook heel veel bizarre verhalen waar normale burgers zonder miljoenenbeurs bij betrokken zijn.

Zo heeft een alleenstaande moeder uit Engeland al haar spaargeld verloren aan een crypto-‘Tinder Swindler’. In een interessant artikel gaat het Britse Mail Online verder in op dit opmerkelijke verhaal.

Cryptohackers hebben al meer dan $1,2 miljard gestolen in 2024
Cryptohackers hebben al meer dan $1,2 miljard gestolen in 2024

Cryptoscam via datingapp

Natalie Foster, een 42-jarige moeder uit een klein plaatsje uit Engeland, matchte drie weken geleden op datingapp Tinder. De man waarmee ze zogenaamd een klik had zou ‘James’ heten. Het klikte onmiddellijk tussen de twee en James begon al snel over cryptocurrency te praten. James beweerde dat hij een oom had die een fortuin had verdiend in de cryptowereld.

Foster werd door haar gesprekspartner overtuigd een cryptowallet aan te maken waarin ze 300 pond investeerde. Aanvankelijk leek het alsof ze 80 pond winst had gemaakt waardoor ze James begon te vertrouwen. Hierna investeerde ze nog 100 pond, waarmee ze een flinke 93 pond winst maakte. Tussendoor had ze geen mogelijkheid om het geld te incasseren, maar dit deed helaas nog geen belletje rinkelen.

Advertisement

Geavanceerde technieken leiden tot megascam

Na deze ‘successen’ overtuigde James zijn tindermatch om nog 2000 pond te investeren. Toen zijn oom een once-in-a-century deal zou hebben, trok Foster al haar spaargeld van de bank en laadde nog eens 3500 pond naar de mysterieuze wallet.

James voegde haar toe aan een whatsappgroep met onbekende nummers, dit zouden de oom van James en andere cryptokenners moeten voorstellen. Natalie vertelt na deze trade een totaalbedrag van 67.000 pond in haar wallet te hebben gezien, welke ze wederom niet kon opnemen.

SEC valt OpenSea aan in nieuwe cryptorechtszaak, NFT-markt in gevaar
SEC valt OpenSea aan in nieuwe cryptorechtszaak, NFT-markt in gevaar

Nasleep van de oplichting

Toen Natalie haar winst probeerde op te nemen, blokkeerde haar account. Het spaargeld dat ze van haar overleden opa had geërfd was verdwenen. Toen ze haar Tindervlam hiermee confronteerde, kreeg ze een kille reactie en werd ze geblokkeerd. Ze heeft contact opgenomen met het Britse centrum voor fraude, maar of ze haar geld ooit nog terugziet is een vraag.

Wat is jouw crypto verhaal?

Heb jij zelf ook een opmerkelijke ervaring binnen de crypto-wereld die je graag met ons en de lezers van Crypto-Insiders deelt? Stuur ons een berichtje via Instagram met jouw verhaal, en wie weet schrijven we hierover. In dat geval krijg jij 2 pizza’s van New York Pizza.

Uiteraard zal je anoniem worden vermeld. Mocht je alsnog graag benoemd worden, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Max ten Hoedt

Max ten Hoedt is sinds februari 2024 actief bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Science & Innovation en een sterke nieuwsgierigheid naar cryptocurrency en blockchaintechnologie, brengt hij een unieke mix van academische kennis en praktische interesse mee. Max werd benaderd door een redacteur van Crypto Insiders vanwege zijn diepe inzicht en passie voor de cryptowereld. Hij volgt de ontwikkelingen binnen deze sector met grote belangstelling, vooral op het gebied van regelgeving en transparantie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man vond €10.000 bitcoin op straat, maar liet vondst liggen
Man vond €10.000 bitcoin op straat, maar liet vondst liggen
Bitcoin stijgt 3% tot $61.000, markt nerveus voor nieuwe inflatiedata
Bitcoin naar de maan: VanEck voorspelt koers van $52 miljoen
Advertentie
crypto-insiders-icon