Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock
Bitcoin mining is helemaal hot. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Onlangs is de mining difficulty op het netwerk naar een recordhoogte gestegen, wat duidt op enorme onderlinge concurrentie. Twitter-oprichter Jack Dorsey ziet er ook wel brood in, daarom heeft hij een investeringsronde geleid voor een nieuwe miningpool.
Nieuwe bitcoin miningpool pakt het creatief aan
In een persbericht schrijft het bedrijf Mummolin dat het 6,2 miljoen dollar aan startkapitaal heeft opgehaald, onder leiding van voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey. Met het geld wil Mummolin starten als een nieuwe bitcoin-miningpool. Dat is op zichzelf niet zo bijzonder, er bestaan immers al genoeg miningpools. Maar Mummolin heeft een nieuw idee dat het een groot voordeel moet geven ten opzichte van de concurrentie.
Zo wil het zijn mining-pool decentraliseren. Verder gebruikt een van de investerende bedrijven ook een oude waterkrachtcentrale om energie te genereren. Maar groene stroom is tegenwoordig niet meer zo bijzonder voor bitcoin mining. De manier waarop OCEAN de geminede bitcoins naar klanten distribueert wel. Klanten krijgen bij het produceren van een block direct uitbetaald in BTC, zonder dat de coins eerst in een gezamenlijke wallet van het bedrijf belanden.
“We willen ons zoveel mogelijk afzijdig houden. Pools kunnen op eigen kracht soft forks in stand brengen en bewaren coins van investeerders, [wat ze veel macht geeft]. Door transparant te zijn en het netwerk de [klanten] direct uit te betalen maken we het netwerk veel robuuster,” verklaart OCEAN’s verkoopdirecteur, die het pseudoniem Bitcoin Mechanic gebruikt.
Accomplice, Barefoot Bitcoin Fund, MoonKite, NewLayer Capital en Bitcoin Opportunity Fund namen naast Dorsey ook deel in de financieringsronde.
Bitcoin miners steeds vaker groen
OCEAN is niet alleen innovatief met het doorsluizen van de coins aan klanten, maar ook in het gebruik van een voorheen ongebruikte waterkrachtcentrale. Het blijkt dat veel miners bezig zijn met het overstappen op groene stroom, want het netwerk is in korte tijd een stuk klimaatvriendelijker geworden.