Nick de Jong Nick de Jong
04/07/2024 13:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2024 12:21

’s Werelds grootste Bitcoin miner verkoopt niets ondanks prijsdaling

Bitcoin-BTC
icon-mining
Mining
's Werelds grootste Bitcoin miner verkoopt niets ondanks prijsdaling

Foto: Scharfsinn/Shutterstock

De grootste bitcoin (BTC) miner ter wereld heeft laten weten dat de maand juni voor het bedrijf zeer goed is verlopen. De sterke resultaten hebben ertoe geleid dat het bedrijf vorige maand totaal geen bitcoin hoefde te verkopen om maandelijkse kosten te dekken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Geen bitcoins verkocht in juni

Op 3 juli publiceerde de grootste bitcoin miner, Marathon Digital Holdings, zijn rapportage over de maand juni. Wat het meest opviel in deze publicatie was dat het bedrijf in juni geen bitcoin heeft verkocht. Ondanks dat veel partijen in juni kozen voor winstneming waardoor de koers daalde, bleef Marathon juist alle bitcoins onder zich houden. Volgens de rapportage beschikt het momenteel over 18.536 BTC, wat een waarde vertegenwoordigt van iets meer dan 1,1 miljard dollar.

Bitcoin miners hebben in de afgelopen maanden regelmatig een deel van de door hen ontvangen bitcoins verkocht. Dat doen ze om hun operationele kosten te dekken en zodat ze kunnen investeringen in betere hardware. Geheel onverwacht is het dan ook dat Marathon Digital Holdings juist al zijn bitcoin in beheer hield. In de rapportage meldt de miner dat het zijn bitcoin bezittingen wil uitbreiden door meer bitcoins aan te kopen via de open markt.

Dat het bedrijf in de maand juni geen bitcoins heeft verkocht, betekent niet dat het dit in de toekomst ook niet zal doen. In de rapportage zegt het bedrijf dat het in de toekomst wellicht wel bitcoins zal verkopen om de maandelijkse operaties en bedrijfskosten te dekken.

Advertentie

Gevolgen van de bitcoin halving

Eerder dit jaar vond de bitcoin halving plaats, een moment waarop de beloning voor miners werd gehalveerd. Ditmaal halveerde de beloning van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Veel miners probeerden voor dit moment al veel geld in hun hardware te investeren, zodat ze de klap konden opvangen.

Miners verkopen met regelmaat een deel van hun ontvangen bitcoins om hun kosten te dekken. Deze verkopen kunnen echter een grote invloed hebben op de prijs van bitcoin. Dit effect is mogelijk groter geworden, omdat deze bedrijven nu nog meer bitcoins moeten verkopen om hun kosten te kunnen blijven dekken.

Bitcoin miners op rand van afgrond: crash maakt 19 van 25 machines onrendabel
Bitcoin miners op rand van afgrond: crash maakt 19 van 25 machines onrendabel

Miner ligt op schema voor toekomstige doelen

Marathon is op dit moment de grootste miner ter wereld, met een totale waarde van 6,25 miljard dollar. Het bedrijf heeft in het afgelopen jaar zijn operationele hashrate (de snelheid waarmee het bitcoins minet) weten te verdubbelen.

In juni beschikte de marktleider over een hashrate van 26,3 exahashes per seconde (EH/s). Voor het einde van het jaar wil Marathon een snelheid van 50 EH/s bereiken. Volgens de directeur van het bedrijf, Fred Thiel, zou dit mogelijk zijn door de doorlopende verbeteringen die worden doorgevoerd op nieuwe locaties.

Ook ziet de directeur een belangrijke rol weggelegd voor het bedrijf in de strijd tegen het verslechterende klimaat. Zo kan de warmte die vrijkomt bij het minen worden gebruikt om water op te warmen. Dit warme water gaat vervolgens door een netwerk van leidingen naar omliggende huizen, waardoor deze efficiënt verwarmd kunnen worden. 

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Advertentie

Trending Mining nieuws

Bitcoin dalende hashrate hint naar potentiële bodem voor koers
Bitcoin dalende hashrate hint naar potentiële bodem voor koers
Bitcoin mining industrie leert, expert verwacht minder faillissementen
Bitcoin miners op rand van afgrond: crash maakt 19 van 25 machines onrendabel
Duitse bitcoin miner wil beursgang maken met AI-afdeling
Duitse Bitcoin miner wil beursgang maken met AI-afdeling
Advertentie