Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-mining
Mining
Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

Na de flinke crash van afgelopen juni tot begin juli is bitcoin (BTC) opeens weer flink hersteld in prijs. Dat is niet alleen gunstig voor de weer gestaag groeiden beursfondsen, maar ook voor bitcoin miners. Veel van de beursgenoteerde miners hebben de afgelopen twee weken aanzienlijk gestegen in marktwaarde.

‘94.000 bitcoin dump’ voorbij, markt herstelt van augustus-schok
'94.000 bitcoin dump' voorbij, markt herstelt van augustus-schok

Bitcoin miners blij met koersstijging

Na de bodem van begin deze maand is de bitcoin koers weer met 27% gestegen. Inmiddels kost 1 BTC je zo’n 64.500 Amerikaanse dollar, wat betekent dat de koers nog maar 10% hoeft te stijgen om de koers van 73.800 dollar te bereiken. Dat is de all-time high, die nog altijd niet is verbroken.

Op de vele beursfondsen voor bitcoin heeft de toename een positief effect gehad. Vorige week zijn die net als de weken ervoor weer flink gegroeid. De goedkeuring van de Amerikaanse spot-ETF’s voor ethereum (ETH) zullen daar positief aan hebben bijgedragen.

Ook van sommige bitcoin miners zijn de aandelen sterk, zo blijkt uit marktdata van The Block. Marathon Digital is op het moment van schrijven met afstand de grootste miner, met een marktwaarde van ongeveer 7 miljard dollar. Riot Platforms volgt met een waarde van ongeveer 3,5 miljard dollar. Hut 8 staat op de derde plaats, met ongeveer 1,8 miljard dollar op zijn naam.

Van Hut 8 (HUT) en Marathon (MARA) zijn de marktwaardes sinds 12 juni het hardst geklommen, namelijk met respectievelijk 41% en 42%. Toch is Marathon weer flink teruggevallen met een krimp van ongeveer 21%.

Advertisement

Bitcoin miners de dupe van overheidsbeleid

De stijgingen zou kunnen komen doordat de Republikeinse partij van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump aankondigde cryptominers een ‘recht om te delven’ te geven. De subsector heeft in de VS al een tijd een erg onzekere status, doordat de huidige regering voorheen heeft overwogen om het delven van cryptocurrencies volledig te verbieden.

Ook de rest van de crypto-industrie heeft het zwaar onder de huidige Democratische regering, met het verkiezingsprogramma van de Republikeinse partij zou dit kunnen veranderen. De Amerikaanse investeringsbank JP Morgan concludeerde onlangs dat miners nu beter presteren dan de bitcoin koers zelf. Dat zou naast door de lagere marktwaarde ook kunnen komen door deze plotselinge belofte om miners eerlijker te behandelen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie