Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Bitcoin halving lijkt grootste miner te dwingen om te verkopen

Bitcoin-BTC
s
icon-mining
Mining
Bitcoin halving lijkt grootste miner te dwingen om te verkopen

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Afgelopen april vond de laatste bitcoin halving plaats. Sindsdien verdienen miners maar de helft van de BTC van vóór dat moment, en ook deze keer heeft dit weer een grote invloed op de omstandigheden bij miners. Marathon Digital heeft sinds de halving meer dan de helft van de gedolven coins verkocht.

Limburgse bitcoin miner wint jackpot van $200.000, ‘puur geluk’
Limburgse bitcoin miner wint jackpot van $200.000, 'puur geluk'

Marathon verkoopt bitcoins

De beursgenoteerde bitcoin miner (beurssymbool: MARA) maakt niet alleen elk kwartaal, maar ook elke maand bekend hoeveel bitcoins het heeft gedolven. In mei ging het om 616 bitcoin (BTC), schrijft het in een persbericht. Dat is een daling van 27%. De invloed van de halving viel relatief gunstig uit, want het heeft 32% meer blocks weten op te lossen dan in april.

Ook is Marathon druk bezig met het uitbreiden van zijn productiecapaciteit. In mei is de computerkracht van het bedrijf gegroeid met 22%. Dat klinkt dus allemaal gunstig, maar het meest opvallende is dat Marathon in mei 390 BTC heeft verkocht. Dit is 63% van de in die periode gedolven coins.

Of hier een duidelijke reden voor is, weten we niet. In ieder geval stelt het dat het nog steeds als doel heeft om in de toekomst meer te verkopen. Dit om ‘maandelijkse uitgaven te kunnen steunen, de kas te beheren en voor algemene bedrijfsuitgaven.’

Advertisement

Bitcoin miners hebben het zwaar

Het ligt in ieder geval voor de hand dat Marathon opnieuw zoekt naar uitbreidingsmogelijkheden. Tegen 2028 wil het 50% van zijn productiecapaciteit in het buitenland hebben. Het is mogelijk dat het geld opspaart voor mogelijke overnames. Eind mei had het ongeveer 290 miljoen dollar aan cash en cashequivalenten op de balans staan.

Marathon zag zijn inkomsten flink dalen, maar tegelijkertijd heeft het nog steeds groeiambities. Intussen hebben sommige andere miners het zwaar. Bitfarms zag zijn omzet met 42% dalen, en de hoeveelheid beschikbare rekenkracht kromp met 45%.

Volgens Glassnode zouden ook andere bitcoin miners kunnen kiezen om hun bitcoin te verkopen. Bitcoin miners zouden ruim 1.800 BTC op hun balansen hebben staan, wat toen zo’n 112 miljard dollar waard was. Dat is relatief veel ten opzichte van het verleden. Ook blijkt uit Bitcoin’s moeilijkheidsgraad dat miners het zwaar hebben. Die is in 18 maanden niet meer zo hard gedaald als in mei.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie