Timo Bult Timo Bult
2 min. leestijd

Bitcoin (BTC) mining ziet grote verschuiving: Chinese miners verhuizen, hash rate daalt 20% en meer

Bitcoin (BTC) mining ziet grote verschuiving Chinese miners verhuizen, hash rate daalt 20% en meer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) mining-industrie staat op zijn kop. Dat komt voornamelijk door deze twee redenen. Sindsdien zien we een aantal snelle en grote ontwikkelingen, vooral in China. Daar zouden grote bedrijven hun operaties staken en deze verhuizen naar landen als de Verenigde Staten. In de VS grijpen grote mining-bedrijven de kans om hun operaties juist uit te breiden.

Bitcoin miners minen bitcoin door ingewikkelde rekensommen op te lossen. Dit kost veel elektriciteit en dat is met een reden. Dit zorgt er namelijk voor dat alle transacties op het netwerk kloppen en dat niemand deze zomaar aan kan passen. Het grote verbruik was voor Elon Musk, Tesla CEO, echter reden om de cryptocurrency niet meer te accepteren als betaalmethode. Vervolgens kwam het nieuws naar buiten dat China achter miners aan zal gaan.

Volgens bronnen van Technode zouden grote Chinese mining-bedrijven hierdoor hun spullen aan het inpakken zijn om hun operatie naar andere werelddelen te verschepen. Een bron meldt dat zijn bedrijf duizenden miners zal gaan verschepen naar Alberta in Canada en Texas in de VS.

De verwachting was dan ook dat de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk hierdoor zou gaan dalen. Dat is op dit moment inderdaad het geval. Het netwerk zag de hash rate tot nu toe met 21% afnemen. Een afnemende hash rate biedt kansen voor bitcoin miners in andere delen van de wereld. Een afname maakt het minen van bitcoin namelijk makkelijker vanwege Bitcoins automatische mechanisme om de concurrentie tussen miners te blijven stimuleren. Dit noemt men ook wel de difficulty.

Marathon Digital Holdings, een aan de Nasdaq-genoteerd bedrijf, grijpt meteen de kans. Het bedrijf heeft een deal gesloten met Compute North om 73.000 miners te hosten in Texas. Marathon verstevigt hiermee zijn positie als mining-macht. Goed nieuws is daarbij dat 70% van deze operatie CO2-neutraal zal zijn. Het doel is om uiteindelijk 100% CO2-neutraal te worden, waarschijnlijk tot genoegen van Musk en Tesla.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie
Advertentie