Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Man sleept ex voor de rechter – eindigt met verrassende wending

Geen vrouw, geen crypto, maar wél een mooie Chanel tas

s Nieuws
Man sleept ex voor de rechter - eindigt met verrassende wending

Foto: Casimiro PT/Shutterstock

De Nederlander Adam heeft zijn ex-partner voor de rechter gedaagd in een poging duizenden euro’s aan cryptomunten terug te krijgen. Volgens Adam had hij samen met zijn toenmalige vrouw een flink crypto-fortuin opgebouwd, maar bij het scheiden bleek er amper iets van terug te vinden op hun wallet.

Na een bezoek aan de rechtbank in Amsterdam is Adam met een mooi geldbedrag naar huis gegaan, maar zijn  crypto-avontuur heeft een flinke klap opgelopen.

Nederlandse experts delen 2 crypto die hard kunnen stijgen
Nederlandse experts delen 2 crypto die hard kunnen stijgen

Duizenden euro’s aan crypto kwijt

Op 9 juli 2019 bezegelden Adam en Nadia hun liefde met een huwelijk. Ze trouwden die dag in beperkte gemeenschap van goederen, wat betekent dat alleen was ze tijdens het huwelijk samen opbouwen gedeeld wordt. Bezittingen en schulden van vóór het huwelijk blijven privé. Dit heeft een hoop rompslomp weten te voorkomen toen na vier en een half jaar er een punt achter het huwelijk werd gezet.

Toch was er nog altijd veel gedoe, en moest er zelfs een rechtszaak aan te pas komen om het eens te worden over de verdeling van de boedel.

De rechtbank van Amsterdam bepaalde dat Adam het geld op zijn persoonlijke rekeningen mocht behouden, evenals de trouwjurken die hij vóór het huwelijk had aangeschaft. Nadia kreeg de sieraden toegewezen, samen met een tijdens het huwelijk gekochte Chanel-designertas. Echter, zij moest Adam wel de helft van de geschatte waarde van de tas, 4750 euro, terugbetalen.

Tijdens het huwelijk hadden Adam en Nadia tevens een crypto-portefeuille opgebouwd. Tot de schrik van Adam bedroeg de waarde op de peildatum (het moment waarop het verzoek tot echtscheiding werd ingediend) een luttele 220,58 euro. Ieder ontving 110,29 euro, maar Adam dacht meer dan 15.000 euro binnen te harken. Volgens hem moest de totale waarde van de crypto namelijk minstens 37.000 euro bedragen.

Chanel-tas als troost

Adam zei in de rechtbanken dat hij regelmatig geld had gegeven aan Nadia om dit voor hen samen te investeren in crypto, zoals bitcoin (BTC) of ethereum (ETH). Hij wist zeker dat zij inmiddels een portefeuille van tienduizenden euro’s hadden opgebouwd, en besloot in hoger beroep te gaan.

Het gerechtshof hield voet bij stand: er was niet meer dan 220,58 euro aan crypto te vinden op de peildatum.

Of Adam uit zijn duim heeft gezogen, Nadia de cryptofondsen heeft weggesluisd naar andere wallets, of dat er iets heel anders met het geld is gebeurd, is niet duidelijk.

Wel was het ritje naar de hogere rechter niet voor niets geweest. Nadia stond de eerdergenoemde Chanel-tas af aan Adam, die van plan is deze te verkopen en de opbrengsten eerlijk te verdelen. Hij heeft er dus nog steeds duizenden euro’s aan overgehouden, maar zal hier minder crypto voor terug kunnen kopen dan hij had gehoopt.

Om privacyredenen zijn de namen Adam en Nadia verzonnen.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto's pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Advertentie
crypto-insiders-icon