Paul wil nog geen verantwoording afleggen over zijn cryptoprojecten
Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock
Logan Paul, de controversiële YouTuber en influencer, heeft opnieuw voor opschudding gezorgd door een lookalike in zijn plaats te sturen voor een interview met de BBC. Het gesprek zou gaan over beschuldigingen dat Paul zijn volgers heeft misleid met dubieuze cryptoprojecten, maar het interview werd snel afgebroken toen duidelijk werd dat niet Logan Paul maar een lookalike tegenover de interviewer zat.
Logal Paul trolt de BBC met misleidend interview
De BBC-documentaire Logan Paul: Bad Influence?, die op 20 november werd uitgebracht, onderzoekt beweringen dat Paul zou hebben geprofiteerd van investeringen die hij bij zijn fans promootte zonder zijn eigen financiële belangen daarin bekend te maken. Paul ontkent alle beschuldigingen.
Volgens de documentairemaker Jamie Tahsin weigerde Paul maandenlang om te reageren op interviewverzoeken. Uiteindelijk stemde hij in met een ontmoeting bij zijn sportschool in Puerto Rico. Toen de BBC-crew aankwam, verscheen een lookalike van Paul in plaats van de echte YouTuber.
Matt Shea van de BBC tegenover de Logan Paul lookalike. Bron: BBC
In een clip van het incident is te zien hoe journalist Matt Shea het gesprek begint, maar snel doorheeft dat hij niet met Paul zelf spreekt. “De echte Logan Paul ziet er heel anders uit,” merkt Shea op. De lookalike reageerde: “Ben je helemaal hierheen gekomen om te vragen hoe ik eruitzie?” Het gesprek werd afgekapt toen een groep mensen met megafoons binnenstormden en de BBC “pedofielen” noemden.
Kort daarna ontving de BBC een brief van Pauls advocaten met waarschuwingen over mogelijke juridische stappen als de documentaire zou worden gepubliceerd.
Logan Paul en crypto-schandalen
De incidenten voegen zich bij een groeiende lijst van beschuldigingen tegen Logan Paul in de wereld van cryptocurrencies. In 2022 promootte Paul de cryptomunt Dink Doink via zijn populaire Impaulsive-podcast. De waarde van de munt kelderde echter kort daarna, waarbij Paul niet had vermeld dat hij bevriend was met de maker van het project en zelf betrokken was bij de ontwikkeling.
“Ik weet niet wat er absurd misging,” verklaarde Paul destijds. “Dat project was een hel, en ik heb er mijn handen vanaf getrokken.”
Bovendien loopt er een rechtszaak tegen Paul over zijn rol in het mislukte project CryptoZoo. Dit online spel, gebaseerd op ethereum (ETH), zou deelnemers miljoenen dollars hebben gekost door vermeend frauduleuze praktijken. Volgens de aanklacht werd het spel nooit ontwikkeld en zouden Paul en zijn partners de markt voor de bijbehorende Zoo Tokens hebben gemanipuleerd.
De BBC beweert nieuw bewijs te hebben gevonden dat suggereert dat Paul opnieuw investeringen heeft gepromoot zonder zijn financiële belangen bekend te maken. Dit roept vragen op over de transparantie en ethiek van Pauls zakelijke activiteiten.