Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Praxis wil cryptostad bouwen, haalt gigantische investering op

De nieuwe stad richt zich op nieuwe technologie zoals AI en crypto

s
icon-finance
Finance nieuws
Praxis wil cryptostad bouwen, haalt gigantische investering op

Foto: Shutterstock Generate

Een internet-alliantie heeft het grootste plan om een hele stad te ontwikkelen, waarin tech-bedrijven zich kunnen vestigen en zo min mogelijk last hebben van allerlei regulerende beperkingen. En nee, het gaat dus niet om de bekende Nederlandse bouwmarkt om de hoek. Nu het project een flinke investering heeft opgehaald, lijkt de realisatie van het project weer een stapje dichterbij.

Nederlandse Tinder Swindler licht vrouwen op voor duizenden euro’s
Nederlandse Tinder Swindler licht vrouwen op voor duizenden euro’s

Stad voor opkomende technologieën zoals crypto

Het project Praxis is een zeer gewaagd project. De bedoeling is om een speciale stad te bouwen, waarin alle opkomende technologieën de ruimte krijgen voor maximale ontwikkeling en zonder al te veel last te hebben van beperkende wetgeving. De stad zal voor een groot gedeelte gefocust zijn op cryptocurrencies en artificial intelligence (AI), omdat dat op dit moment de grootste opkomende markten zijn.

Voor zo’n gigantisch project is natuurlijk geld nodig. Heel veel geld. En dat lijkt het project nu binnen te hebben gehaald. In een investeringsronde zijn namelijk meerdere nieuwe investeerders gevonden, die een toezegging hebben gedaan voor in totaal zo’n 525 miljoen dollar. De grootste bijdrage is geleverd door GEM Digital met 500 miljoen dollar. De overige 25 miljoen dollar werd ingelegd door het crypto-investeringsbedrijf Arch Lending. In een eerdere investeringsronde sloten zich al meer partijen aan. Toen hebben een aantal investeringsbedrijven, waaronder Paradigm, Bedrock, Apollo Projects, Winklevoss Capital en Day One Ventures geld geïnvesteerd.

Met de grote investering van GEM Digital zijn uiteraard een aantal belangrijke afspraken gemaakt. Zo krijgt het project niet direct het volledige bedrag, maar krijgen zij steeds een deel van de investering, wanneer zij belangrijke mijlpalen behalen. Daarnaast wordt de investeerder ook deels eigenaar van de vastgoedontwikkeling in de nieuwe stad.

Advertentie

Locatie nog onbekend

Op dit moment is het nog niet bekend waar de stad zal worden gebouwd. De mede-oprichter van het project, Dryden Brown, liet wel al weten dat het team locaties onderzoekt in Latijns-Amerika en de Mediterraneeën. Zij zoeken naar een geschikte plek waar ongeveer 1.000 acres, ongeveer 4 vierkante kilometer, kan worden volgebouwd voor zo’n 10.000 toekomstige inwoners. Volgens Brown zal de definitieve keuze voor de locatie begin 2025 worden gemaakt.

Praxis is niet het eerste project in zijn soort. Eerder was de Amerikaanse rapper Akon van plan om Akon City te bouwen. Een slimme stad die gebruik maakt van cryptocurrencies. Echter heeft het project maar minimale vooruitgang geboekt sinds de start 6 jaar geleden. Andere projecten, zoals Satoshi Island en Puertopia, waren eenzelfde soort plannen, die tot op heden niet echt van de grond zijn gekomen.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren
‘Bitcoin bedenker’ wil meer dan 1 biljoen euro schadevergoeding
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan
Man gooit per ongeluk €500 miljoen aan bitcoin weg, klaagt gemeente aan
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Advertentie

Trending Finance nieuws

Nederlandse beleggings app laat klanten slim beleggen - en met succes
Nederlandse beleggings app laat klanten slim beleggen – en met succes
Europese Centrale Bank verlaagt opnieuw rente, economische zorgen stijgen
Europese Centrale Bank verlaagt opnieuw rente, economische zorgen stijgen
Nederlandse Tinder Swindler licht vrouwen op voor duizenden euro’s
Nederlandse Tinder Swindler licht vrouwen op voor duizenden euro’s
Advertentie