Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Madelon Praat: Europese en Nederlandse economie op kruispunt

Madelon waarschuwt voor stijgende belastingdruk in Nederland

s
icon-finance
Finance nieuws

In een recente video bespreekt Madelon Vos de groeiende zorgen rondom belastingen en economische ontwikkelingen, zowel in Nederland als binnen de Europese Unie. Ze wijst erop dat de oplopende schuld en de druk op overheidsfinanciën centrale thema’s zijn geworden, vooral door de vergrijzing en toenemende zorgkosten. Dit heeft niet alleen gevolgen voor Nederland, maar raakt ook de bredere Europese economie.

Goud breekt records: Beleggers zoeken veiligheid in onstabiele tijden
Goud breekt records: Beleggers zoeken veiligheid in onstabiele tijden

De belastingdruk in Nederland volgens Madelon Vos

Madelon wijst op het laatste jaarverslag van de Europese Rekenkamer, waarin de toename van schulden in de Europese Unie wordt besproken. Sinds de oprichting van het coronaherstelfonds is de gezamenlijke schuld van de EU bijna verdubbeld. Daarnaast signaleert Madelon dat sommige landen, zoals Spanje en Tsjechië, de ontvangen subsidies onjuist hebben besteed, wat voor nog meer zorgen zorgt.

Madelon gaat ook in op de situatie in Nederland. Door de vergrijzing neemt het aantal ouderen toe, terwijl er steeds minder jongeren zijn om voor hen te zorgen. Dit betekent dat de zorgkosten de komende jaren alleen maar verder zullen stijgen. In haar video benadrukt Madelon dat dit mogelijk leidt tot verdere belastingverhogingen.

Daarnaast waarschuwt Madelon voor de risico’s van een te hoge vermogensbelasting. Ze noemt het voorbeeld van Noorwegen, waar een verhoging van de ‘wealth tax’ leidde tot het vertrek van veel rijke inwoners, wat de overheid meer geld kostte dan opleverde. Madelon ziet hier een duidelijke les voor Nederland.

Advertentie

Wat staat ons te wachten?

In haar video benadrukt Madelon dat de komende tijd cruciaal is voor zowel de Nederlandse als de Europese economie. De oplopende schulden, de vergrijzing en de groeiende belastingdruk zijn allemaal factoren die de financiële stabiliteit kunnen beïnvloeden. Madelon zal deze ontwikkelingen nauwgezet blijven volgen, want de uitkomst van deze debatten zal van grote invloed zijn op de toekomst van de Nederlandse economie.

‘Crypto is een paradijs voor ondernemers,’ laat deze data zien
'Crypto is een paradijs voor ondernemers,' laat deze data zien

Join de MoneyTalks community van Madelon Vos!

Sinds kort bestaat de MoneyTalks community van Madelon! In deze online community kan je vragen stellen en kennis delen! Ook maakt Madelon er technische analyses op aanvraag worden er Q&A-sessies georganiseerd waarin live vragen kunnen worden gesteld. Maak je je eigen analyses, dan kunnen de experts in de community daar een blik voor je op werpen! Madelon legt ook uit! Middels de cursussen van Madelon leer je onder andere hoe je veilig en vertrouwd aan de slag kan gaan met bitcoin en andere cryptocurrencies en hoe je winst kan boeken met het investeren in crypto. Kennismaken met Madelon? Bekijk dan ook haar gratis cursussen!

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
$2 miljard aan bitcoin verplaatst door VS, koers reageert
Cryptomarkt houdt adem in: $4 miljard aan BTC mogelijk te koop
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Advertentie

Trending Finance nieuws

Peter van de Vorsts miljoenendeal: zoveel bitcoins is zijn winst waard
Peter van de Vorsts miljoenendeal: zoveel bitcoins is zijn winst waard
Nederlandse Tinder Swindler licht vrouwen op voor duizenden euro’s
Nederlandse Tinder Swindler licht vrouwen op voor duizenden euro’s
Advertentie