Foto: Shutterstock/Jonathan Weiss
Op Wall Street heerst een gezegde “sell in May and go away” maar volgens de analisten van Bank of America is het verkopen van aandelen in de maand mei helemaal geen goed idee. Zij claimen namelijk dat de S&P 500, de Amerikaanse aandelenindex, over het algemeen heel goed presteert in de maanden juni-augustus.
Dat is goed nieuws voor bitcoin (BTC), want over het algemeen kent de digitale munt een hoge correlatie met Amerikaanse aandelen.
Sterke maanden in aantocht?
Historisch gezien presteren aandelen goed in de zomermaanden van juni tot augustus. In 65 procent van de gevallen scoort de index positieve rendementen, met een gemiddelde opbrengst van 3,2 procent.
Tijdens verkiezingsjaren stijgt de index in 75 procent van de gevallen met een gemiddeld rendement van 7,3 procent. Verder wijst Bank of America in het rapport op een aantal bullish-indicatoren.
Onder meer dat een toenemend aantal aandelen op hun hoogste koers in 52 weken staat.
Weet echter dat het hier gaat over gemiddelden. Wat dat betreft bieden deze cijfers natuurlijk geen enkele zekerheid, maar het is interessant om te zien dat aandelen over het algemeen goed presteren in de zomer. Dat geeft ook voor bitcoin weer een stukje hoop.
Niet iedereen is het eens met Bank of America, wat doet bitcoin?
Overigens is niet iedereen het eens met de analyse van Bank of America. Het hangt er natuurlijk ook maar net vanaf welke periodes je pakt. Zo is Bret Kenwell, een analist van het handelsplatform eToro, tot de conclusie gekomen dat de S&P 500 over de laatste 50 jaar betere resultaten haalde tussen november en april, in vergelijking met de maanden mei tot oktober.
“Mijn persoonlijke opvatting is niet zozeer ‘verkoop in mei’ maar meer ‘pas je aan in mei”, aldus Kenwell.
Wat we allemaal kunnen verwachten van bitcoin is op dit moment nog hoogst onzeker. De hoop is natuurlijk dat we, geheel volgens de traditie, nog nieuwe all-time highs zullen zien tijdens deze bullmarkt.
Meestal duurt het namelijk een paar maanden voordat bitcoin begint te vlammen na de halving. Ditmaal zagen we echter voor het eerst in de geschiedenis een all-time high voordat de halving plaatsvond, waardoor het lastig is om deze cyclus in te schatten.