Roan Egberts Roan Egberts
29/06/2024 16:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2024 14:05

Gamestop-legende laat opnieuw aandeel ontploffen met één meme

icon-finance
Finance nieuws
Gamestop-legende laat opnieuw aandeel ontploffen met één meme

Foto: Jose Mario Bertero/Shutterstock

Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, is wel vaker in het nieuws gekomen. Vooral door het laten exploderen van het Gamestop-aandeel is hij bekend geworden. Na een lange stilte op sociale media is hij weer teruggekeerd en dat leverde al wat sensatie op. Nu heeft hij een nieuw aandeel laten exploderen door een meme post te plaatsen op X.

Enorme bank stapt bitcoin- en cryptohandel in, zegt Bloomberg
Enorme bank stapt bitcoin- en cryptohandel in, zegt Bloomberg

Meme post gaat viraal

Op 27 juni plaatste Roaring Kitty een meme op X. Hierop was een afbeelding te zien van een hond met zijn tong uit zijn bek. Zijn post kreeg miljoenen weergaven en leidde tot veel enthousiasme onder de investeerders van aandelen.

De volgers gingen massaal op zoek wat deze afbeelding zou betekenen en aan welk bedrijf het gelinkt kon worden. Eenmaal daar was het doelwit gevonden, Chewy’s (NYSE: CHEWY), een Amerikaans online retailer van dierenvoeding en andere huisdierproducten.

Advertentie

Mega stijging voor aandeel CHEWY

Het gevolg was dat investeerders massaal de CHEWY-aandelen gingen kopen. Nog voordat de handel begon op de beurs van New York stond het aandeel al 27 procent hoger. Niet veel later bereikte het aandeel een hoogte van $35,75, waar een dag eerder de waarde rond de $27 lag.

Helaas voor de investeerders die boven de $32 hadden gekocht, kwamen ze bedrogen uit. Het aandeel leverde later op de dag flink in en kwam weer rond een prijs van $29.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe ‘short squeeze’

Het is nog onzeker of Roaring Kitty zelf ook CHEWY-aandelen heeft. De stijging, gevolgd door een daling, laat ook weer zien dat het erg riskant is om een gemeenschap of influencer te volgen door te investeren.

Veel mensen zien het succes van het aandeel Gamestop en willen dat maar al te graag nog een keer herhalen. Het aandeel Chewy wordt inmiddels door de markt goed in de gaten gehouden, dus wie weet kan het in de toekomst weer enorm exploderen.

De terugkeer van Roaring Kitty op sociale media heeft in ieder geval weer veel mensen aangewakkerd. Meme-aandelen kunnen de komende tijd weer doelwit zijn van berichten die hij plaatst op X. Maar wees gewaarschuwd, de meeste mensen zullen veel geld verliezen wanneer er blind gestaard wordt op hoge winsten.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
Bitcoin koers in gevaar: verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start
Advertentie

Trending Finance nieuws

Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair
Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair
Zoveel euro en bitcoin krijgt het Nederlands elftal bij winst EK
Zoveel euro en bitcoin krijgt het Nederlands elftal bij EK-winst
Grote bank verwacht Ethereum ETF deze week en koers naar $8.000
Enorme bank stapt bitcoin- en cryptohandel in, zegt Bloomberg
Advertentie