Tim Kamp Tim Kamp
13/05/2024 21:46 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2024 10:06

Gamestop-aandelen exploderen opnieuw door aanstichter van hype in 2021

icon-finance
Finance nieuws
Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair

Foto: 1take1shot/Shutterstock

De aandelen van GameStop, een spellenwinkel die bekendstaat om zijn gigantische koersstijgingen, zijn opnieuw in de schijnwerpers gekomen na de terugkeer van een bekende online belegger.

Roaring Kitty, zoals de man heet op diverse sociale mediaplatformen, staat bekend als het gezicht achter de GameStop hype van 2021. Vandaag sprongen de GameStop-aandelen met 44% in premarket-handel, aangezien beleggers reageerden op het nieuws van de terugkeer van Roaring Kitty.

GameStop-rally zet ook in 2024 voort

Keith Gill, de persoon achter Roaring Kitty, werd beroemd tijdens de meme-aandelenrally van begin 2021. Daarin werd hij een sleutelfiguur in de opkomst van GameStop-aandelen. Zijn enthousiasme en overtuiging, gedeeld via online fora zoals Reddit, inspireerden talloze kleine beleggers om in GameStop te investeren. Als gevolg vloog de prijs van het aandeel omhoog en zo werden grote hedgefondsen compleet verrast.

Meer dan 3 jaar geleden liet ‘TheRoaringKitty’ voor het laatst iets horen op zijn X-pagina (voorheen Twitter). Maar na de lange periode van afwezigheid liet hij tot de grote verassing van velen plaatste hij vandaag weer een bericht.

Gill postte een afbeelding dat refereert naar ‘locking in’, wat verwijst naar een periode focus en concentratie. Als gevolg van zijn X-post schoot het aandeel van GameStop (GME) 44 procent vooraf aan de opening van de markt. Toen de aandelenmarkt opende vlogen de aandelen verder naar een stijging van wel 100 procent. De handel werd vervolgens stopgezet.

De berichten van Gill werden vanaf 2019 razend populair op de subreddit r/WallStreetBets. Zijn posts, die vaak vergezeld gingen van memes en humoristische opmerkingen, inspireerden een golf van interesse van kleine beleggers in GameStop-aandelen. Dit resulteerde in een enorme stijging van de prijs van het aandeel en grote verliezen voor enkele grote hedgefondsen die shortposities hadden ingenomen.

Ook andere aandelen profiteerde van de comeback van Kitty. AMC Entertainment Holding is een grote bioscoopketen en deed in de pre-market maar liefst 12 procent. Dit aantal werd bij opening van de New York Stock Exchange vergroot naar 30 procent.

Ook memecrypto profiteert van hype rondom Roaring Kitty

GameStop zat al jaren in een neerwaartse spiraal. De gamegigant kende jaar op jaar minder omzet, wat te wijten is aan het dalende aanbod van het kopen van fysieke computerspelletjes. De digitale concurrentie nam GameStop over tijd snel over. Toch lukte het Gill om mensen zo ver te krijgen te investeren in de aandelen van het bedrijf. Nu hij zijn gezicht weer eens toont, laat hij zien hoeveel invloed hij heeft op de aandelenmarkt.

Ook meerdere cryptocurrencies genoten zo een groene dag dankzij Gill. Een GameStop-coin ging wel vijf keer over de kop, blijkt uit data van DEXTools. En dat terwijl de munt op geen enkele manier gekoppeld is aan de Amerikaanse retailer. Mocht je vroegtijdig in een AMC-token hebben geïnvesteerd, kreeg je tot wel twaalf keer boven op je inleg terug. Tot slot stond de memecoin ‘Kitty’, uiteraard referent naar The Roaring Kitty, duizenden procenten in de plus.

Nederlandse broker geeft Nederlanders tijdelijk 1.5 miljoen PEPE gratis

Ben jij van plan om stappen in crypto-land te zetten? Kan je niet genoeg krijgen van memecoins zoals Shiba Inu, Dogecoin, PEPE en BONK? Goed nieuws! Anycoin Direct geeft al onze lezers vandaag 1.5 miljoen PEPE gratis.
Registreer je vandaag nog bij Anycoin Direct via de link hieronder en ontvang 1.5 miljoen PEPE helemaal gratis.

Pak 1.5M PEPE gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Advertentie

Trending Finance nieuws

Miljoenenclaim tegen Reddit-held Roaring Kitty plots van tafel geveegd
Miljoenenclaim tegen Gamestop-legende plots van tafel geveegd
Advertentie