Nick de Jong Nick de Jong
22/06/2024 14:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2024 10:55

Enorme bank stapt bitcoin- en cryptohandel in, zegt Bloomberg

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-finance
Finance nieuws
Grote bank verwacht Ethereum ETF deze week en koers naar $8.000

Foto: huntergol hp/Shutterstock

Een bijzonder gerucht doet de ronde in de cryptowereld. Een Britse bank zou zich momenteel klaar maken om een speciaal handelsloket te openen, waar hun klanten kunnen handelen in de twee grootste cryptocurrencies. Een totaal nieuwe stap, nu er eerder slechts derivaten producten werden aangeboden door bedrijven aan klanten om zich bloot te stellen aan de digitale munten.

Handelsloket voor cryptocurrencies

De Britse bank Standard Chartered zou volgens een bericht van de nieuwswebsite Bloomberg bezig zijn met het opzetten van een handelsloket voor het kopen en verkopen van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Het loket, wat zich in Londen zal vestigen behoort tot de FX handelsunit, zal binnenkort zelfs al geopend worden.

De bank heeft een unicum in handen met de nieuwe dienst. Andere bedrijven boden tot nu toe slechts crypto derivaten ter verhandeling aan. In een statement laat de bank het een en ander los. De bank zegt nauw samen te hebben gewerkt met de toezichthouders om in de vraag van hun grote institutionele klanten te kunnen voorzien. Deze vraag bestond uit de mogelijkheid om te kunnen handelen in de twee grootste cryptomunten.

De bank heeft haar naam inmiddels wel gevestigd in de cryptowereld. Zo functioneren zij als dekking voor de beheerder van digitale bezittingen, Zodia Custody en hun handelstak Zodia Markets.

Meer uitleg dan wat al bekend was, wilde de bank eerder niet geven. Echter heeft de crypto nieuwswebsite Coindesk inmiddels laten weten dat de bank het nieuws zou hebben bevestigd.

Euthousiasme op social media platforms

De crypto fanatiekelingen op social media platform X zijn zeer te spreken over de mogelijke stap van de bank. Het zou een “significante stap” zijn voor de verbetering van de legitimiteit van cryptocurrencies. Daarnaast kan het het vertrouwen in en de bekendheid met crypto’s flink kunnen verbeteren bij traditionele investeerders. Als deze stap daadwerkelijk gezet zal worden, dan zou dit de acceptatie van de digitale munten nog verder vergroten.

Een andere gebruiker op het platform voorspelt zelfs dat deze stap ervoor kan zorgen dat nog meer grote, traditionele financieringsinstellingen de stap naar crypto zouden nemen, waardoor er nog meer kapitaal naar de digitale munten zal stromen.

De directeur van Binance, Richard Teng, reageerde ook op het gerucht via zijn X-account. Hij heette de bank van harte welkom in de wereld van crypto. 

Anycoin Direct geeft alle Nederlanders dit weekend 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe Nederlandse gebruikers ontvangen dit weekend maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Advertentie

Trending Finance nieuws

Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair
Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair
Zoveel euro en bitcoin krijgt het Nederlands elftal bij winst EK
Zoveel euro en bitcoin krijgt het Nederlands elftal bij EK-winst
Goed nieuws voor crypto: inflatiecijfers in VS blijven dalen
Goed nieuws voor crypto: inflatiecijfers in VS blijven dalen
Advertentie