Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen

s
icon-finance
Finance nieuws
Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen

Foto: Jay Hirano Photography/Shutterstock

Max Verstappen, de trots van Nederland in de Formule 1, heeft op 26-jarige leeftijd al een indrukwekkende carrière opgebouwd. De 26-jarige Nederlands-Belgische coureur is inmiddels een bekende naam op het wereldtoneel, met een prijzenkast die menig sporter jaloers maakt. Zijn astronomische inkomen is daarbij een veelbesproken onderwerp, maar hoeveel miljoenen ziet hij nu precies op zijn bankrekening verschijnen?

Nvidia schrijft geschiedenis met grootste waardeverlies in één dag ooit
Nvidia schrijft geschiedenis met grootste waardeverlies in één dag ooit

Verstappen een van de best betaalde sporters ter wereld

De Amerikaanse zakentijdschrift Forbes staat vooral bekend om het samenstellen van befaamde lijsten zoals de rijkste mensen ter wereld. Recentelijk was het zoals ieder jaar weer tijd voor de lijst van de best betaalde sporters wereldwijd.

Niet geheel onverrassend staat de Portugese voetbalicoon Cristiano Ronaldo op de eerste plek . Bij de Saoedi voetbalclub Al-Nasst strijkt hij een bizar bedrag van $200 miljoen per jaar op, en zijn totale verdiensten liggen volgens Forbes op €260 miljoen. Het is al de vierde keer in zijn carrière dat hij zichzelf de best betaalde atleet ter wereld mag noemen.

Na hem volgen golfer Jon Rahm met $218 miljoen aan verdiensten en de Argentijnse voetbalster Lionel Messi met een totaal van $135 miljoen.

In de lijst van 50 grootverdieners is Max Verstappen de enige Nederlander. De in Hasselt (België) geboren autocoureur, die tevens de Nederlandse nationaliteit heeft, verdient volgens Forbes een totaal van $81 miljoen. Hiervan is $75 miljoen afkomstig van Red Bull Racing, waarvoor hij sinds 2016 uitkomt. Omgerekend naar euro’s liggen zijn totale verdiensten op ruim €74 miljoen, met bijna €70 miljoen van Red Bull Racing.

Volgens Forbes heeft Verstappen een flinke salarisverhoging gekregen. Vorig jaar verdiende de F1-wereldkampioen nog ‘slechts’ €59 miljoen, wat een toename van meer dan 25% weerspiegelt.

Het blijft verbazingwekkend om zulke miljoenenbedragen te verdienen, zeker gezien zijn leeftijd van 26 jaar.

Advertentie

Wereldkampioenschap bonus

Verstappen werd vorig jaar oktober voor de derde keer op rij wereldkampioen in de Formule 1, wat een waanzinnig succes markeert. Op 26-jarige leeftijd bevindt hij zich al in een illuster rijtje van Formule 1-legendes, met slechts vijf coureur die meer wereldtitels op hun naam hebben.

Na het kampioenschap kon je al lezen dat Verstappen hier tevens een aardig zakcentje aan over had gehouden van meer dan €20 miljoen. Alsof zijn salaris nog niet hoog genoeg was.

Ook dit seizoen staat Verstappen vooralsnog aan kop met een ruime voorsprong op de Brit Lando Norris. Mocht hij zichzelf voor de vierde keer bekronen tot wereldkampioen, krijgt zijn bankrekening wederom een extra bonus bovenop het bizarre salaris.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Finance nieuws

Bitcoin presteert beter, maar centrale banken kopen massaal goud
Bitcoin presteert beter, maar centrale banken kopen massaal goud
Nvidia schrijft geschiedenis met grootste waardeverlies in één dag ooit
Nvidia schrijft geschiedenis met grootste waardeverlies in één dag ooit
Advertentie