Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

‘Crypto is een paradijs voor ondernemers,’ laat deze data zien

Meer dan 80% van crypto-startups draait nog steeds op volle toeren

s
icon-finance
Finance nieuws
'Crypto is een paradijs voor ondernemers,' laat deze data zien

Foto: saiko3p/Shutterstock

Wie het nieuws in de gaten houdt, weet dat het niet altijd rooskleurig is. Artikelen met als titel ‘chaos op de markt’ of ‘cryptotoken stort in’ komen weleens voor in het nieuws. Toch zijn er heel veel crypto-startups, die tijdens tijden van chaos nog steeds doorontwikkelen. Dat blijkt uit gegevens in een nieuw rapport van Lattice Funds.

Goud op weg naar een van zijn beste jaarlijkse prestaties sinds 1979
Goud op weg naar een van zijn beste jaarlijkse prestaties sinds 1979

80 procent van nieuwe cryptobedrijven nog actief

Lattice Fund is een dufkapitaalbedrijf dat zich richt op vroege investeringen in tech- en crypto-startups. Het bedrijf heeft een nieuw interessant rapport naar buiten gebracht. In dat rapport staat dat meer dan 80 procent van de startups, die in 2022 zijn ontpopt, vandaag nog steeds actief zijn.

Bovendien zou het gaan om een bedrag van $5 miljard dat is opgehaald om deze crypto-projecten op te bouwen. Van de bedrijven met ontvangen geld slaagde 76 procent erin om een product te lanceren. In het rapport staat ook dat 18,5 procent niet langer actief is of de deuren inmiddels hebben gesloten; andere bedrijven moeten nog steeds hun product lanceren. Hieronder is dat goed te zien in de afbeelding die het bedrijf deelt:

Bron: Lattice Funds

Advertisement

EigenLayer met meeste succes

Uit het rapport blijkt dat EigenLayer (EIGEN) het meest succesvol is geweest sinds 2022. Het is een protocol dat gebouwd is op Ethereum en staat gebruikers toe om hun gestakete ETH te restaken. Hierdoor kunnen andere projecten extra beveiligd worden. Het resultaat ervan is dat gebruikers extra beloningen krijgen zonder dat ze hun oorspronkelijke ETH’s hoeven te unstaken. 

EigenLayer heeft dus veel aandacht gekregen van veel crypto-handelaren. Het potentieel om miljarden dollars aan waarde te genereren via beveiligingsdiensten sprak veel investeerders aan. Gisteren heeft cryptobeurs Bitvavo aangekondigd dat de EIGEN-token ook verhandelbaar is op haar platform.

Bitcoin niet zo risicovol als gedacht, stelt BlackRock insider
Bitcoin niet zo risicovol als gedacht, stelt BlackRock insider

Ethereum populair

We lezen verder in het rapport dat Ethereum nog steeds het favoriete layer-1 ecosysteem is voor nieuwe projecten. Er werd voor ongeveer $1,4 miljard geïnvesteerd in 314 Ethereum-projecten. Daarvan is tot 2024 ongeveer 18 procent mislukt. 

Bron: Lattice Funds

Bitcoin-projecten zijn meer bestand tegen mislukkingen. Van de 18 startups die geld hebben opgehaald op basis van bitcoin, zijn ze nog steeds actief en behaald het ook score van 100 procent.

Solana heeft daarentegen slechtere scores en haalde 26 procent van de projecten het niet tot 2024. Dit had overigens te maken met verschillende externe factoren, zoals de ineenstorting van cryptobeurs FTX. Het gevolg was een enorme prijsdaling van de solana (SOL)-token.

Tot slot gaven enkele analisten van Lattice Funds aan dat startups uit 2022 meer uitdagingen hebben dan die uit 2021. In 2021 zaten we volop in een bull-run, wat in 2022 niet zo was. Bovendien waren er minder particuliere investeerders in 2022. Tegenwoordig is de concurrentie moordend en richten investeerders zich vooral op trending sectoren zoals AI.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Advertentie

Trending Finance nieuws

Tesla-belegger boekt $415 miljoen met kleine inleg, verliest alles weer
Tesla-belegger boekt $415 miljoen met kleine inleg, verliest alles weer
Goudkoers schiet naar recordhoogte, bitcoin doet niets
Goud op weg naar een van zijn beste jaarlijkse prestaties sinds 1979
Advertentie