Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’

s
icon-finance
Finance nieuws
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee

Foto: Shutterstock/Stock-Asso

Wilfred Genee, de bekende presentator van Vandaag Inside, heeft flink verlies geleden op zijn bitcoin-investeringen. Genee onthulde in de uitzending dat hij ongeveer twee bitcoin bezit, wat neerkomt op een waarde van ruim 100.000 euro. De afgelopen weken is de waarde van bitcoin (BTC) echter aanzienlijk gedaald. Dat resulteerde in een verlies van ongeveer 30.000 euro voor Genee.

Nvidia schrijft geschiedenis met grootste waardeverlies in één dag ooit
Nvidia schrijft geschiedenis met grootste waardeverlies in één dag ooit

Genee en Woerts getroffen door bitcoin-daling

In een luchtige uitwisseling met zijn collega’s Chris Woerts en Johan Derksen werd duidelijk dat ook Woerts getroffen is door de daling. Derksen maakte grappen over de situatie, terwijl Genee en Woerts het eens waren over de moeilijke tijd voor crypto.

Derksen opende het gesprek met een grap naar Woerts.

“Als jij nou naar de kerk gaat op zondagochtend en ze komen met dat zakje langs, doe jij er dan een bitcoin in?” Op het antwoord van Woerts reageerde Genee: “Het gaat niet zo goed, hè, de laatste tijd?”

Bitcoin, de bekendste cryptovaluta, heeft recent een van de grootste waardecorrecties in twee jaar doorgemaakt. Deze correctie heeft veel investeerders, inclusief bekende Nederlanders zoals Genee, financieel geraakt. Desondanks blijft de presentator positief en nuchter over zijn investeringen.

De heren bespreken dat de crypto in een mindere periode zit. Totdat Derksen aan Genee vraagt of hij in het bezit is van bitcoin. De 57-jarige presentator antwoord als volgt:

“Eén heb ik er. Hahaha. Nou, anderhalf, twee. Zoiets, inderdaad.”

Met een simpele rekensom kom je erachter dat Genee zeker een aardig bedrag in de markt heeft zitten. Het zou beteken dat de bekende Nederlander minimaal een ton aan de grootste cryptocurrency bezit. Veel vindt hij dit zelf niet bepaald. Wel geeft hij toe dat hij het laatste cryptonieuws regelmatig bespreekt met Chris Woerts.

Advertisement

Cryptowereld ongrijpbaar voor Derksen

Johan Derksen, inmiddels al 75-jaar oud, begrijpt er maar niks van. ‘De snor’ is dan ook niet in het wereldje aanwezig, geeft hij aan.

“Ik ben doorlopend dingen kwijt op mijn computer, omdat ik op verkeerde knopjes druk en dan kan je hele kapitaal weg zijn.”

Genee legt het op een humoristische wijze ‘simpel’ uit. Je koopt bitcoin op een moment en de koers kan omhoog en omlaag bewegen, vertelt hij aan Derksen.

In de uitzending werd ook benadrukt dat investeren in cryptovaluta risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om goed geïnformeerd te blijven over de marktontwikkelingen. Genee’s ervaring is een duidelijk voorbeeld van hoe volatiel de cryptomarkt kan zijn en de impact die het kan hebben op investeerders.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Finance nieuws

Bitcoin presteert beter, maar centrale banken kopen massaal goud
Bitcoin presteert beter, maar centrale banken kopen massaal goud
Nvidia schrijft geschiedenis met grootste waardeverlies in één dag ooit
Nvidia schrijft geschiedenis met grootste waardeverlies in één dag ooit
Advertentie