Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Avalanche transformeert crypto-betalingen met nieuwe Visa-kaart

Betaal met crypto bij tientallen miljoenen winkeliers wereldwijd

Avalanche-AVAX
s
icon-finance
Finance nieuws
Avalanche transformeert crypto-betalingen met nieuwe Visa-kaart

Foto: Tada Images/Shutterstock

Cryptocurrencies kunnen voor veel doeleinden gebruikt worden. Echter is de meest bekende functie van de digitale munten om ermee te betalen. Helaas is dit nog niet overal mogelijk, omdat het door veel overheden nog niet gezien wordt als een wettig betaalmiddel. Toch zijn er al manieren om in winkels indirect te kunnen betalen met cryptocurrencies. En afgelopen maandag kwam daar een nieuwe mogelijkheid bij.

Europese Centrale Bank verlaagt opnieuw rente, economische zorgen stijgen
Europese Centrale Bank verlaagt opnieuw rente, economische zorgen stijgen

Crypto betaalkaart van Avalanche

Op 21 oktober deelde de Avalanche Foundation namelijk via een bericht op hun X-account, dat er een nieuwe betaalkaart is gelanceerd. Het bedrijf, dat verantwoordelijk is voor de Avalanche (AVAX) blockchain, maakte bekend dat zij een Visa cryptocurrency kaart hebben gelanceerd.

Met de kaart is het mogelijk om cryptocurrencies te gebruiken voor betalingen. Via de kaart kunnen op dit moment meerdere crypto’s worden gebruikt voor de betalingen, waaronder Wrapped AVAX (wAVAX) en BENQI Liquid Staked AVAX (sAVEX). Om gebruik te maken van de kaart moet je op de locatie kunnen betalen met een Visa-kaart. Gelukkig is deze kaart op veel plekken in de wereld geaccepteerd, waardoor er een wereld open gaat voor cryptogebruikers die hun aankopen graag wel met hun cryptocurrencies willen betalen.

Advertentie

Transacties worden niet gedeeld met creditcard bedrijven

Hoewel de betaalkaart door Avalanche is aangekondigd, wordt de kaart door betaalprovider Rain Liquidity aangeboden. Beide zijn geen officiële banken en zijn daardoor niet verzekerd volgens de Federal Deposit Insurance Corporation. Hierdoor zijn er wel risico’s verbonden aan het gebruik en is het ook belangrijk om te beseffen dat crypto’s in waarde kunnen afnemen.

Wanneer je een betaalkaart aanvraagt, ontvang je ook een eigen wallet en een uniek adres per currency. Volgens Avalanche zullen geen van de transacties, die met de pas worden uitgevoerd, worden gedeeld met creditcardbedrijven.

De kaart is helaas nog niet overal beschikbaar. Eerst zal het product alleen worden aangeboden aan inwoners van Latijns-Amerika en de Caribbean. Daarna zal dit verder worden uitgebreid. Ook heeft het bedrijf al bekendgemaakt dat sommige burgers geen aanvraag mogen doen. Dit betreft personen met de nationaliteit van Cuba, Venezuela, Nigeria, Rusland, Noord-Korea, Syrië, Iran. Ook mensen uit de Oekraïense regio’s Luhansk, Donetsk en de Krim mogen zich niet aanmelden.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren
‘Bitcoin bedenker’ wil meer dan 1 biljoen euro schadevergoeding
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Bitcoin nog nooit zo sterk, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws
Bitcoin-miner MARA voorspelt mogelijke AI-bubbel: ‘Geschiedenis herhaalt zich’
Advertentie

Trending Finance nieuws

Praxis wil cryptostad bouwen, haalt gigantische investering op
Praxis wil cryptostad bouwen, haalt gigantische investering op
Nederlandse beleggings app laat klanten slim beleggen - en met succes
Nederlandse beleggings app laat klanten slim beleggen – en met succes
Advertentie