Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering

s
icon-finance
Finance nieuws
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude

Foto: Shutterstock/simplystocker

In de afgelopen weken is er veel in het nieuws gebeurd. Zo stegen vele cryptocurrencies met tientallen procenten en kleurde de cryptomarkt flink groen. Vandaag is het weer tijd voor een bizar investeringsverhaal over de 98-jarige Russ Gremel uit Chicago. Russ deed een kleine investering in aandelen, maar dat leverde hem uiteindelijk meer dan een miljoen euro op. Daarbij had hij wel een hele bijzondere droom en wat niemand zou verwachten.

Bitcoin presteert beter, maar centrale banken kopen massaal goud
Bitcoin presteert beter, maar centrale banken kopen massaal goud

Russ Gremel

Russ zou zichzelf omschrijven als een zuinige man. In zijn jongere jaren ging hij bijna nooit naar een restaurant. Hij bespaarde zijn geld liever dan een luxe uitgebreid etentje. In plaats daarvan at hij een bord vol met havermoutpap.

Een ander voorbeeld is de auto die Russ in bezit had. Waar sommige mensen na drie jaar een inruil doen of hun auto weer verkopen, was Russ hierin ook anders. Hij hield zijn laatste auto 25 jaar aan de praat, voordat hij hem wegdeed. Zuinig is Russ dus zeker, maar ook hij deed een geweldige investering.

Advertisement

Investering van €880

Op 28-jarige leeftijd besloot Russ om aandelen te kopen. Het ging om het bedrijf Walgreens, één van de grootste Amerikaanse drogisterijen. Walgreens heeft duizenden locaties verspreid over de Verenigde Staten (VS), waardoor het voor veel mensen een toegankelijke optie is voor hun gezondheidsbehoeften.

Russ zette zijn spaargeld van $1000 in, wat ongeveer $880 euro is. In die tijd en zijn leeftijd was het veel geld om uit te geven aan aandelen. Ondanks de risico’s leek het Russ een goed idee, aangezien mensen altijd medicijnen zouden blijven kopen en vrouwen altijd make-up zouden willen hebben. 

Bitcoin presteert beter, maar centrale banken kopen massaal goud
Bitcoin presteert beter, maar centrale banken kopen massaal goud

70 jaar later en geeft alles weg

Als je spreekt over iemand die voor de lange termijn investeert, dan is het Russ wel. Hij raakte zijn aandelenportefeuille 70 jaar niet aan. Hier kwam verandering in toen hij onlangs besefte dat zijn investering wel eens heel veel geld waard zou kunnen zijn. Walgreens is inmiddels flink gegroeid en heeft meer dan 8.300 filialen in de VS.

Russ kreeg zijn gelijk en zijn aandelen waren maar liefst 1,8 miljoen euro waard. Maar in plaats van zijn laatste jaren in enorme luxe te leven, besloot de 98-jarige man anders. Hij gaf 1,8 miljoen euro weg aan het goede doel, Illinois Audubon Society. Deze organisatie gaat met het geld een opvangcentrum voor dieren en een natuurreservaat mee aanleggen. 

‘Ik heb toch geen vrouw of kinderen’ zei Russ. Bovendien wou hij ook niet het geld pas overmaken wanneer hij sterft. ‘Waarom zou ik het nu niet geven, zodat ik het natuurreservaat zelf nog kan bezichtigen? Je moet iets goed doen voor de wereld, dat is waar geld voor dient’.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Finance nieuws

Bitcoin presteert beter, maar centrale banken kopen massaal goud
Bitcoin presteert beter, maar centrale banken kopen massaal goud
Nvidia schrijft geschiedenis met grootste waardeverlies in één dag ooit
Nvidia schrijft geschiedenis met grootste waardeverlies in één dag ooit
Advertentie