Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Weer miljoenen ethereum verkocht, hoeveel ETH heeft Jump Trading nog?

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Weer miljoenen ethereum verkocht, hoeveel ETH heeft Jump Trading nog?

Foto: Ethereum-pagina op Bitvavo

Afgelopen week kon je het al lezen in het ethereum nieuws. Jump Trading is grote hoeveelheden ethereum naar beurzen aan het sturen. Nu heeft het nog eens $29 miljoen aan ethereum verkocht. De bodem lijkt in zicht, want ze hebben niet heel veel meer over.

Bitcoin-ETF’s lokken weer geld, maar ethereum-ETF’s blijven bloeden
Bitcoin-ETF's lokken weer geld, maar ethereum-ETF's blijven bloeden

Weinig ethereum nog over

Jump Trading, een groot handelsbedrijf, heeft vandaag 7 augustus een enorme hoeveelheid ethereum (ETH) verkocht. Het zou gaan om 11.501 ETH ter waarde van ruim $29 miljoen. Daarbij heeft het nog eens $48 miljoen ethereum omgezet naar een andere cryptovaluta. Dat zou hoogstwaarschijnlijk een stablecoin zijn om de verkoop in gang te zetten.

Het betekent dat de bodem in zicht is, aangezien Jump Trading nog maar 21.394 Wrapped Lido Staked ETH (wstETH) ter waarde van $63 miljoen bezit. Dit geef Lookonchain aan in een bericht van 7 augustus. Daarbij liet het ook een foto zien met daarbij de tekst: “Jump Trading is weer begonnen met de verkoop van ETH!”

Artikel gaat verder na de X-post.

Advertentie

Gevolgen van de ETH verkopen

De laatste dagen wordt er veel gespeculeerd over de verkoop door Jump Trading. Volgens QCP Group, een investeringsbedrijf in digitale activa uit Singapore, is de daling deels te wijten aan de grote verkoop door Jump Trading. Het bedrijf schreef in een rapport het volgende:

“De directe aanleiding in de cryptomarkt lijkt de agressieve verkoop van ETH door Jump Trading en Paradigm VC te zijn geweest. Deze beweging werd waarschijnlijk versterkt door market makers die zich haastten om hun blootstelling aan de risico’s van prijsveranderingen te verminderen toen de volumes van front-end ETH met meer dan 30% tot 120% stegen.”

Market makers zijn bedrijven of individuen die ervoor zorgen dat financiële markten efficiënt functioneren door continue koop- en verkooporders te plaatsen. Het levert liquiditeit op van een cryptomunt, zoals bitcoin, en het helpt om de markt stabieler te maken.

Bitcoin- en cryptofondsen maken comeback: honderden miljoenen instroom
Bitcoin- en cryptofondsen maken comeback: honderden miljoenen instroom

Bodem ethereum bereikt?

De druk op de prijs door de verkopen zal binnenkort waarschijnlijk opgelost zijn, aangezien Jump Trading bijna geen ETH meer bezit.

Het kan dus zomaar zijn dat er wel een grote daling volgt en dat komt doordat Jump Trading niet alleen tijdens de crash verkocht. Zo hebben de vijf grootste market makers in totaal 130.000 ETH verkocht, ter waarde van $290 miljoen. 

Tot slot schreef oprichter van MN Capital, Michaël van de Poppe, dat ethereum super ondergewaardeerd is en klaar is voor een grote run. Daarbij wijst hij naar de Ethereum Exchange Traded Funds (ETF’s) die het aanbod overtreffen met de grote vraag naar ethereum.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Aantal nieuwe ethereum-'bezitters' daalt naar dieptepunt dit jaar
Crypto-jackpot: ETH-investeerder ziet $87k groeien naar $40 miljoen
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie