Timo Bult Timo Bult
2 min. leestijd

Uniek: Grote Chinese bank kiest Ethereum voor uitgifte digitale activa

Uniek: Grote Chinese bank kiest Ethereum voor uitgifte digitale activa

Foto: Northfoto / Shutterstock.com

De investeringsarm van China’s vierde grootste bank, BOCI, heeft $28 miljoen aan digitale schuldpapieren uitgegeven op de Ethereum (ETH) blockchain. Het is de eerste keer dat een Chinese financiële instelling een dergelijk financieel product uitgeeft in Hongkong. Dat laat UBS, dat een partner is van BOCI, weten in een persverklaring.

Crypto Ontbijt: Bitcoin & ether kelderen in aanloop naar belangrijkste besluit 2024
Crypto Ontbijt: Bitcoin & ether kelderen in aanloop naar belangrijkste besluit 2024

200 miljoen renminbi op Ethereum

In de persverklaring valt te lezen dat de bank schuldpapieren ter waarde van 200 miljoen renminbi, wat ongeveer $28 miljoen waard is, heeft uitgegeven op Ethereum. Het gaat om zogenoemde fully structured notes. Dat is een soort schuldpapier dat bestaat uit meerdere onderdelen.

“Met de uitgifte van deze digitale effecten hebben zowel BOCI als UBS nieuwe stappen gezet op het gebied van toepasselijk recht en blockchain-types. Deze transactie markeert het eerste product in zijn soort in Azië-Pacific, opgericht onder de wet van Hong Kong en Zwitserland en tokenized op de Ethereum-blockchain.”

Aldus de persverklaring. De CEO van BOCI, Ying Wang, stelt blij te zijn dat de bank zich in de voorhoede van de digitale financiële innovatie bevindt:

“BOCI is zeer verheugd om voorop te lopen op het gebied van innovatie op het gebied van technologiefinanciering en digitale financiering,”

Een goede ontwikkeling voor ETH?

De stap van BOCI is goed Ethereum nieuws. Het netwerk ziet hiermee de adoptie vanuit de traditionele financiële hoek toenemen. Verder onderbouwt het hoe Ethereum onderdeel is van een mogelijke financiële revolutie.

Het is overigens geen unicum. Dichterbij huis gebruikte de Europese Investeringsbank Ethereum al eens voor obligaties. Het ging toen om 56 miljoen euro. Ethereum dient hierin als basis vanwege de onveranderlijke aard van data op de Ethereum-blockchain, net als in het bovenstaande voorbeeld.

Hongkong, waar de schuldpapieren zijn uitgegeven, lijkt in een race verwikkeld te zijn geraakt om dé crypto-hub van de wereld te worden. Onlangs trad wetgeving in werking waarmee crypto-bedrijven aldaar officieel actief mogen zijn in het land.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Advertentie