Roan Egberts Roan Egberts
2 min. leestijd

Toyota zet in op Ethereum voor slimme auto’s: dit zijn de mogelijkheden

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
toyota-ethereum-test

Foto: Shutterstock/Anton Pentegov

Een nieuwe dag betekent weer volop nieuws. Het Toyota Blockchain Lab heeft voorgesteld om te bouwen op ERC-4337, een specifieke ethereum standaard binnen de blockchaintechnologie. Hiermee willen ze nieuwe toepassingen voor de autobranche mogelijk maken die gebruik maken van de blockchain.

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen

Het plan van Toyota

Autogigant Toyota onderzoekt welke handelingen met de hardware van een auto, zoals het starten of stoppen van de motor, via een blockchain kunnen worden geregeld. Het zal dan een vervanging zijn van de traditionele methoden. Het voordeel wat hieruit zal leiden is dat de handelingen veilig en direct via een blockchain gaan.

Het Toyota Blockchain Lab publiceerde op 16 juli een bericht op hun eigen website over het idee Mobility Oriented Accounts (MOA’s), oftewel openbare blockchain-accounts voor voertuigen. Daarbij voegde ze in het bericht toe:

Stel je een wereld voor waarin een auto bijna gelijk is aan een account, aldus Toyota. Elke auto, inclusief de auto die voor je rijdt, heeft zijn eigen account, dat hem verbindt met gebruikers en de wereld.

Toyota is van plan om de ECR-4337 Account Abstraction Standard te gebruiken als basis voor het onderzoeken van MOA’s. Dat laatste kan helpen om auto’s slimmer te maken door ze te koppelen aan verschillende diensten. Hierdoor is het mogelijk om rechten en functies te beheren via tokens.

Advertisement

Verdere ontwikkelingen

Vorig jaar april kondigde het bedrijf al aan om speciale systemen in hun voertuigen te krijgen. Het MOA-initiatief is een verdere ontwikkeling van het Mobility Concept dat in april vorig jaar uitgerold is. 

De meeste mobiliteit vindt plaats in openbare ruimtes en faciliteert beweging door interacties met andere voertuigen, mensen en externe factoren zoals verkeerslichten en energiefaciliteiten. Openbare blockchains, die zijn ontworpen om gegevens met een groot aantal mensen te delen, kunnen een krachtige optie zijn om het Toyota Mobility Concept te realiseren.

Sinds 2019 richt Toyota zich op zijn eigen Blockchain Lab om de mogelijkheden hiervan te onderzoeken. De afgelopen jaren heeft Toyota Blockchain Lab zijn visie verbreed naar toepassingen op openbare blockchains, zoals Web3 en innovatieve financiële oplossingen. Bovendien zijn het interessante ontwikkelingen voor de cryptomarkt, omdat Toyota cryptotechnologie toepast op een breder scala aan voertuigen en mobiliteitsoplossingen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie