Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Sony zet stap naar Ethereum met nieuw eigen netwerk

Sony is met Soneium nu aanwezig op Ethereum

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Sony zet stap naar Ethereum met nieuw eigen netwerk

Foto: Wongsakorn Napaeng/Shutterstock

Sony kondigde vorige week aan dat het een eigen blockchain ging lanceren. Onder de naam Sonieum zou het Layer-2 platform op Ethereum (ETH) live gaan. Dat moment is nu aangebroken, zo laat Sony en zijn ontwikkelingspartner weten.

Bitcoin-ETF’s lokken weer geld, maar ethereum-ETF’s blijven bloeden
Bitcoin-ETF's lokken weer geld, maar ethereum-ETF's blijven bloeden


Sony betreedt de cryptowereld met eigen blockchain op Ethereum

Bijna een week geleden kwam de aankondiging van de Japanse elektronicafabrikant om de wereld van crypto te betreden. Het doel van het project was om door middel van schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid mainstream adoptie te vergaren.

Het harde werk aan het testnet is achter de rug. Op 28 augustus lanceerde Sony Block Solutions Labs (Sony BSL) het testnetwerk voor de buitenwereld. Zo gingen het Soneium Minato en de Soneium Spark incubator deze woensdag officieel live.

Het nieuwe platform is gebouwd op de OP Stack. Dat is de technologie van de crypto optimism (OP). Dit betekent dat ontwikkelaars bestaande Ethereum-projecten eenvoudig kunnen migreren naar Soneium, wat de adoptie van het platform moet bevorderen.

Het Soneium Minato testnet is bedoeld om ontwikkelaars en gebruikers in staat te stellen het netwerk te verkennen en waardevolle feedback te geven voordat het mainnet wordt gelanceerd. De focus ligt op het creëren van een vroege gemeenschap rondom ontwikkelaars en creators, waardoor er al in een vroeg stadium een solide basis voor het netwerk wordt gelegd.

Naast het testnet lanceert Sony het zogeheten Soneium Spark incubatorprogramma. Dit programma biedt ontwikkelaars uitgebreide ondersteuning, inclusief een investering tot $100.000 en begeleiding door middel van workshops en mentorschap.

De ontwikkelaars die hiervoor in aanmerking komen krijgen een interessant partnerschap. Het gaar hierbij om “officiële ondersteuning van Sony Group, Astar Network en Startale”. Dat laat Sota Watanabe, de directeur van Sony Block Solutions Labs, in een verklaring weten.

Het programma richt zich op projecten in de DeFi (decentralized finance), NFT, gaming, en sociale sectoren. Het doel is om de kloof tussen Web2 en Web3 te overbruggen en innovatieve ideeën tot leven te brengen. 

Advertentie

Sony Group bundelt krachten voor Web-3 innovatie

De layer-2 oplossing wordt ontwikkeld door Startale Labs uit Singapore. Startale is de partner en tevens dochteronderneming van Sony die deze blockchain-projecten samen met Astar Network mogelijk maakt.

Tot slot hebben de dochterondernemingen van Sony een groot aandeel in Sony Spark. De muziek-, film-, en educatieve sector staan hierin centraal voor hen. De voorzitten Jin Watanabe is zeer te spreken over de laatste ontwikkelingen van het bedrijf:

“We hebben ons testnet geopend als een eerste stap om een fancommunity te stimuleren waarin makers centraal staan en die verschillende waarden kan verbinden via Soneium. We kijken uit naar de samenwerking met partners die onze visie delen en bereid zijn om samen te werken met de Sony Group”, aldus Watanabe.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie