Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck

VanEck analisten voorspellen SOL koersstijging naar $330

Solana-SOL Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

De afgelopen periode lijkt solana (SOL) meer in de schijnwerpers te staan dan ethereum (ETH), de op een na grootste cryptomunt op de markt. Terwijl beide digitale valuta schommelingen hebben laten zien, trekt SOL de aandacht met zijn recente ontwikkelingen

Volgens een rapport van VanEck zou het verschil in prestatie tussen de twee cryptovaluta nog verder kunnen toenemen, met een ambitieuze voorspelling voor de toekomstige waarde van de SOL koers.

Bitcoin- en cryptofondsen zien instroom van €300 miljoen door renteverlaging
Bitcoin- en cryptofondsen zien instroom van €300 miljoen door renteverlaging

Solana kan $330 bereiken

Op 25 september hebben de analisten vermogensbeheerder VanEck een rapport gepubliceerd waarin ze voorspellen dat solana een prijs van $330 kan bereiken. Het zou daarmee op ongeveer 50 procent van de huidige marktkapitalisatie van ethereum uitkomen.

De huidige prijs van solana ligt op $156 en zijn marktkapitalisatie op $73 miljard. Mocht SOL daadwerkelijk naar $330 stijgen, wat een stijging is van 111%, dan komt zijn marktkapitalisatie op ongeveer $155 miljard uit, wat inderdaad ongeveer de helft is van ethereum. Het rapport benoemt enkele redenen voor deze sterke stijging.

Het rapport benadrukt als eerst de doorvoersnelheid van het Solana-netwerk, die duizenden transacties per seconde (TPS) kan verwerken. Dit is 30 keer hoger dan de TPS van Ethereum. Daarnaast heeft Solana momenteel 13 keer zoveel dagelijkse actieve gebruikers als Ethereum. Het meest opvallend zijn de transactiekosten: die zijn op Solana bijna 50.000 keer lager dan op Ethereum.

Hoewel Ethereum-ontwikkelaars hard aan de weg timmeren om deze problemen op te lossen, geeft het mogelijk een kans voor solana om een sterke inhaalslag te maken. Volgens de auteurs van het rapport worden particuliere beleggers ‘langzaamaan wakker’ voor de potentie van Solana om Ethereum uit te dagen als hét platform voor smart contracts. Ze zijn verbaasd dat institutionele beleggers de voordelen van Solana nog niet inzien..

Het rapport speculeert over een mogelijke reden voor de vertraagde institutionele adoptie van solana. De analisten suggereren dat er mogelijk aarzeling is bij institutionele beleggers om over te stappen van gevestigde cryptoactiva zoals ETH naar het relatief nieuwe SOL.

Advertentie

Bloedende ethereum ETF’s

Ook de relatief nieuwe ethereum exchange traded funds (ETF’s) presteren vooralsnog ondermaats. Zoals we in eerder ethereum nieuws al lieten weten, tonen de fondsen vooral uitstroom. Twee dagen geleden zagen de ETH-ETF’s de grootste uitstroom sinds juli, wat geen goed teken is.

Echter, deze aanzienlijke uitstroom werd voornamelijk veroorzaakt door één ETF, die van Grayscale. Ook noteerden de fondsen op dinsdag en woensdag eindelijk een forse instroom, maar het is nog te vroeg om te spreken van een trendommekeer.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Bitcoin- en ethereum-ETF's zien kapitaalinstroom exploderen
Bitcoin- en ethereum-ETF’s zien kapitaalinstroom exploderen
Aantal nieuwe ethereum-'bezitters' daalt naar dieptepunt dit jaar
Ethereum gaat weer gouden tijden tegemoet, zeggen onderzoekers
Advertentie