Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat

Foto: Vitalii Stock/Shutterstock

Met de hoge volatiliteit en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt kan het voor velen lastig zijn om weloverwogen investeringsbeslissingen te maken. Het is niet voor niets dat dollar-cost averaging (DCA), ofwel periodiek voor een vast bedrag crypto, zoals ethereum (ETH) aankopen, een van de meest populaire investeringsstrategieën binnen de cryptomarkt is. Wat had deze strategie je opgeleverd wanneer je sinds de start van 2023 elke week 25 euro aan ethereum had gekocht?

Sinds kort heeft cryptobeurs Bitvavo een eigen DCA-functie. Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je een account bij Bitvavo aanmaakt.

25 euro ethereum per week

De DCA-strategie is een kinderlijk eenvoudige strategie om te investeren. Je investeert regelmatig een vast bedrag in een activum, ongeacht hoe de onderliggende koers er op dat moment voorstaat. Je stelt simpelweg een eenvoudig plan samen voor jezelf waarin je bepaalt hoeveel je wilt investeren en met welke frequentie (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks).

De DCA-strategie elimineert de noodzaak om de markt te ‘timen’, wat doorgaans een onbegonnen zaak is. Door periodiek te investeren zul je soms relatief hoog inkopen en soms juist relatief laag, wat over tijd zorgt voor een gemiddelde aankoopkoers.

Je spreidt je risico en hoeft je niet druk te maken over de koersbewegingen op de korte termijn. Kortom, het is een aantrekkelijke benadering voor beleggers met een lange termijnvisie, die reeds veel succes heeft bewezen.

Wanneer je vorig jaar elke week 25 euro aan ethereum, ‘s werelds grootste altcoin, had gestopt, dan had je nu in totaal 1.775 euro geïnvesteerd. Deze 1.775 euro aan investeringen zou vandaag maar liefst 2.616,40 euro waard zijn geweest. Dat is een toename van 841,40 euro, wat overeenkomt met een indrukwekkend rendement van 47,40 procent.

ETH DCA
Het verloop wanneer je 25 euro per week in ETH investeerde – Bron: CryptoDCA

De koers van ethereum is met name dit jaar hard de lucht in geschoten. Als investeerder had je dus een flinke portie geduld nodig, maar dit heeft zich inmiddels rijkelijk uitbetaald.

Ethereum heeft, net als iedere andere crypto, forse prijsschommelingen gezien. Door met een gestructureerd investeringsplan te werken kun je als investeerder de psychologische druk verminderen en emotionele investeringsbeslissingen vermijden. Dit maakt het een interessante benadering voor zowel nieuwe als ervaren investeerders in de snel veranderende cryptomarkt.

Automatisch ethereum kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie