Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
29/06/2024 19:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2024 16:59

Oprichter van enorme cryptobeurs doneert $1 miljoen aan Trump

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Oprichter van enorme cryptobeurs doneert $1 miljoen aan Trump

Foto: EQRoy/Shutterstock

Trump lijkt goede kansen te hebben om de presidentsverkiezingen te winnen. In het debat van gisteren tegen Joe Biden kwam hij volgens de peilingen als winnaar uit de bus. Een van de beleidspunten die voor een grote volging heeft gezorgd in zijn perspectief als het op crypto aankomt. 

Gezien zijn gunstige beleid voor de digitale activa heeft Jesse Powell, de mede-oprichter van de crypto exchange Kraken, besloten om $1 miljoen naar Trump zijn campagne te doneren. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Donatie aan Trump met ethereum

Powell maakte de fondsen over in ethereum (ETH). Dit is mogelijk aangezien de campagne sinds vorige maand donaties accepteert in crypto. De Kraken mede-oprichter legde op X uit dat hij enthousiast is om zich aan te sluiten bij andere leiders uit de cryptogemeenschap om de enige pro-crypto grote partij kandidaat in de presidentsverkiezingen van 2024 te steunen.

Punten waarop Trump onder crypto enthusiasten punten heeft gescoord zijn onder andere zijn commentaar om alle bitcoin (BTC) in de Verenigde Staten (VS) te laten produceren. Ook zei hij dat het land een leider in de crypto sector zou moeten zijn. 

Advertentie

Winklevoss tweeling steunt Trump ook met bitcoin donatie

Tyler en Cameron Winklevoss, de oprichters van de crypto exchange Gemini, besloten eerder ook al de campagne van Trump te steunen met een vergelijkbare donatie van $1 miljoen, betaald in BTC

De Winklevoss tweeling kondigde op 20 juni aan dat ze elk 15,47 BTC aan Trump hadden gedoneerd en hem in november zouden steunen. De actie volgde op schikkingen van Gemini met financiële toezichthouders eerder dit jaar. Hier kregen ze echter een groot deel van terug, aangezien ze de limiet voor crypto-donaties hadden overschreden. Of Powell ook een deel van zijn ethereum heeft terug gekregen, is nog niet bekend.

Of Trump ook daadwerkelijk deze uitspraken tot concrete plannen gaat realiseren, moet ook nog blijken. De presidentskandidaat heeft namelijk nog geen specifieke beleidsvoorstellen voor crypto gedaan.

‘Ethereum ETF’s kunnen $5 miljard aantrekken in eerste maanden’
‘Ethereum ETF’s kunnen $5 miljard aantrekken in eerste maanden’

Cryptobeurs Coinbase klaagt Amerikaanse overheid aan

We zien ondertussen ook een verschuiving plaatsvinden in Amerika. Crypto bedrijven zetten de tegenaanval in tegen de zelfbenoemde crypto-waakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC). Coinbase, de grootste crypto exchange van de VS, heeft namelijk juridische stappen ondernomen tegen de SEC en de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). 

De aanklachten betreffen onder andere het niet naleven van de Freedom of Information Act (FOIA) verzoeken, waarbij Coinbase informatie wilde verkrijgen over de standpunten van de SEC met betrekking tot het Ethereum netwerk en de overgang naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
Bitcoin koers in gevaar: verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie