Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Opnieuw beste dag voor ethereum ETF’s sinds lancering

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Opnieuw beste dag voor ethereum ETF’s sinds lancering

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De Amerikaanse ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren voor de tweede achtereenvolgende dag hun beste resultaat sinds de lancering neergezet. Met een instroom van bijna $100 miljoen is het grote succes van de debuutdag gisteren zelfs bijna geëvenaard. Erg positief is bovendien dat de uitstromen bij Grayscale’s beruchte ETHE-fonds blijven afnemen, wat een grote last van de schouders van de onderliggende ethereum koers haalt.

iPhone 16 is een koopje met ethereums koers stijging door de jaren
iPhone 16 is een koopje met ethereums koers stijging door de jaren

ETH-fondsen verwelkomen bijna $100 miljoen

Verse gegevens van Farside Investors tonen aan dat de ethereum ETF’s gisteren gezamenlijk een totaal van $98,4 miljoen hebben aangetrokken. Het is voor het eerst sinds de beursintrede dat twee handelsdagen op rij in het groen zijn afgesloten. Op maandag zagen de fondsen namelijk al een netto-instroom van $48,8 miljoen, zoals te lezen was in het Ethereum nieuws.

De recente instroom markeert de hoogste kapitaalinstroom sinds de allereerste handelsdag, toen de fondsen $106,6 miljoen wisten binnen te halen. Het is bovendien de vijfde keer dat dat er meer geld in de beursproducten wordt geïnvesteerd dan dat er uit wordt gehaald.

Op dinsdag 23 juli werden een totaal van negen verschillende ethereum spot ETF’s genoteerd op de Amerikaanse handelsbeurzen – de Nasdaq, de New York Stock Exchange (NYSE) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE). Acht fondsen werden die dag in het leven geroepen, en Grayscale’s bestaande Ethereum Trust (ETHE) werd omgetoverd van een gesloten trustfonds naar een spot ETF.

Advertentie

BlackRock aan kop, Grayscale’s ETHE-uitstromen blijven dalen

BlackRock haalde gisteren (zoals gewoonlijk) het meeste kapitaal binnen met zijn ETHA-fonds. Het was zelfs zijn op twee na beste dag sinds de lancering, met een netto-instroom van $109,9 miljoen. In totaal beheert BlackRock nu $869,8 miljoen aan ether voor zijn ETHA-fonds, waarmee het met afstand de best presterende ethereum ETF heeft.

Fidelity’s FETH-fonds volgt op een tweede plek met een totale netto-instroom van $335,8 miljoen sinds de lancering. Gisteren beleefde Fidelity een prima dag met $22,5 miljoen aan nieuwe investeringen.

Grayscale’s ETHE-fonds, dat sinds 2019 al verhandelbaar is, is echter nog altijd de grootste ethereum ETF met bijna $5 miljard onder beheer. Sinds de conversie naar een spot ETF wordt het echter geteisterd door een kapitaalvlucht, met dagelijkse uitstromen. Sinds de tweede week nemen de uitstromen echter op hoog tempo af, en ook gisteren heeft deze trend zich voortgezet.

Gisteren werd voor de vierde dag op rij de laagste netto-uitstroom sinds de lancering neergezet, $39,7 miljoen om precies te zijn. Het is een enorm contrast met de eerste week, toen gemiddeld bijna $380 miljoen per dag het fonds verliet.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie