Max Duiker Max Duiker
2 min. leestijd

Om deze reden kan ethereum nog hard stijgen voor het begin van 2025

De ethereum prijs zou zelfs naar $10.000 kunnen stijgen

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Om deze reden kan ethereum nog hard stijgen voor het begin van 2025

Foto: AdolescentChat/Shutterstock

Ethereum (ETH) presteerde de afgelopen maanden aanzienlijk slechter dan bitcoin (BTC). De ETH/BTC ratio bereikte op 18 september zijn laagste niveau in drieënhalf jaar Het was voor het laatst zo laag in 2021. Gaat Ethereum nog verder terrein verliezen of is dit juist een goed instapmoment?

Cryptobeurs weer in volle gang na enorme miljoenenhack
Cryptobeurs weer in volle gang na enorme miljoenenhack

Stijging van de prijs van ETH

De koers van bitcoin beweegt al enige tijd zijwaarts. Toch zijn er analisten die verwachten dat de prijs in het vierde kwartaal van dit jaar zou kunnen doorbreken en mogelijk een nieuw recordniveau bereikt. 

Voor Ethereum blijven de verwachtingen echter somber. Volgens Polymarket, ’s werelds grootste voorspellingsmarkt, is er 85% kans dat Ethereum dit jaar geen nieuw record zal bereiken.

Advertentie

Lichtpuntjes voor Ethereum

Ondanks de recente teleurstellende prestaties zijn er signalen dat Ethereum kan terugveren. De Chief Investment Officer van Bitwise Asset Management gaf aan dat Ethereum een interessante investering kan zijn tot het einde van het jaar. 

Dit zou Ethereum een potentieel kunnen geven voor beleggers die op zoek zijn naar ondergewaardeerde assets. Een analyse van de ETH/BTC-weekgrafiek laat een specifiek symmetrisch driehoekspatroon zien, wat wijst op een mogelijke verandering in de koersbewegingen.

Als de ETH/BTC-koers door de huidige weerstand breekt, zou het mogelijk een nieuwe stijging inzetten. Analisten voorspellen dat een doorbraak boven de huidige koers kan opstuwen naar 0,18 BTC, een niveau hoger dan het huidige record van 0,15 BTC.

Ethereum naar $10.000?

Dit zou betekenen dat de prijs van Ethereum gigantisch kan gaan stijgen. Analisten zien dat de huidige prijsbeweging lijkt op een eerdere periode van groei tussen januari en maart 2024. Toen schommelde de prijs tussen $1.500 en $2.000 voordat deze omhoog schoot naar $3.500. Er is dus een mogelijkheid dat de prijs weer doorbreekt.

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat Ethereum belangrijke prijsniveaus kan terugwinnen. De prijs laat zien dat er ruimte is om te groeien, wat kan leiden tot een stijging naar ongeveer $7.000 en misschien zelfs meer dan $10.000.

Een laatste factor die meespeelt is de groei van de geldhoeveelheid wereldwijd. Als centrale banken meer geld in de economie pompen, kan dit de prijzen van cryptocurrencies zoals Ethereum en Bitcoin een boost geven.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crypto Ontbijt: bitcoin & ethereum ETF's falen, $290 miljoen verdampt
Ethereum-ETF van BlackRock breekt door $1 miljard barrière
Ethereum kosten exploderen: activiteit neemt fors toe
Ethereum kosten exploderen: Cryptobeurs legt uit waarom
Cryptofondsen beleven topweek terwijl sentiment positiever draait
Cryptofondsen beleven topweek terwijl sentiment positiever draait
Advertentie