Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

De race omtrent de aankomende ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) lijkt los te barsten.

De vermogensbeheerders beginnen langzaamaan de kosten voor hun ethereum-ETF’s te onthullen. Dit is een strategische zet in de concurrerende wereld van de beursfondsen, waar lage kosten een belangrijk verkoopargument zijn.

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen

Concurrentiestrijd ethereum-ETF barst los

Invesco Galaxy heeft onlangs de kosten voor zijn aankomende ethereum spot exchange-traded fund (ETF) aangekondigd. De ether-ETF van Invesco Galaxy, die nog moet worden gelanceerd, zal profiteren van een lage kostenstructuur die bedoeld is om een breder scala aan beleggers aan te trekken. De beslissing is gevallen om de kosten op 0,25 procent te stellen.

“De Trust zal de Sponsor een uniforme vergoeding betalen van 0,25 procent per jaar (de ‘Sponsorvergoeding’) als vergoeding voor de diensten die zijn verleend onder de Trustovereenkomst (zoals hierin gedefinieerd). De Sponsorvergoeding is de enige vaste terugkerende kostenpost van de Trust”, liet Invesco weten via een aanpassing aan de aanvraag.

Dit tarief is aanzienlijk lager dan dat van veel concurrenten hanteren voor hun bitcoin (BTC) spot-ETF’s en sluit aan bij de tarieven die worden gehanteerd door enkele van de grootste namen in de sector. Vooral BlackRock en Fidelity vallen hierin hoger uit.

Wel liggen de kosten van het Invesco Galaxy fonds hoger dan die van vermogensbeheerder VanEck. VanEck onthulde onlangs ook de kosten van zijn ethereum-ETF. Deze komen op 0,20 procent uit.

Advertisement

Kosten voorspelbaar, Grayscale verliest terrein

In totaal zijn er acht vermogensbeheerders die een aanvraag hebben gedaan voor een ethereum-ETF in de VS. De strijd om de laagste kosten barst los, wat ook bij de bitcoin-ETF’s het geval was. Zo hanteert Grayscale een heffing van maar liefst 1,5 procent voor zijn bitcoin-ETF. Dit zorgde ervoor dat het fonds een miljardenuitstroom ervaarde nadat andere uitgevers met aanzienlijk lagere kosten kwamen.

De kosten dienen voornamelijk als vergoeding voor het beheer van de fondsen van gebruikers. Deze kosten worden door de fondsbeheerders in rekening gebracht om de dagelijkse activiteiten van een beleggingsfonds te bekostigen. Deze kosten dekken ook zaken zoals promotie en personeelskosten.

Men verwacht dat de kosten van het beursgenoteerd ethereum fonds overeenkomen met die van het al bestaande bitcoin fonds. De meeste uitgevers van de bitcoin spot-ETF’s kozen voor een vergoeding tussen 0,19 procent en 0,30 procent.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum ETF’s kunnen bitcoin koers omlaag drukken, analist bezorgd
Waarom daalt de Ethereum koers vandaag?
Advertentie