Max Duiker Max Duiker
3 min. leestijd

Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten

Een crypto-analist deelt wat nodig is voor een ETH prijsrecord.

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Gaat ethereum (ETH) nog stijgen dit jaar? Dat is zeker een mogelijkheid, voorspellen analisten. Er is zelfs een 10 procent kans dat ether tegen het einde van het jaar zijn all-time high van 4.878 dollar gaat doorbreken. Analisten verklaren waarom.

Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek

Concurrentie van tech-aandelen voor ethereum

Hoewel de lancering van de spot ether beursfondsen (ETF’s) heeft gezorgd voor meer interesse op de mainstream financiële wereld, kende het niet het succes waarop werd gehoopt. Nick Forster, oprichter van het crypto-derivatenplatform Derive en voormalig Wall Street-trader, benadrukte daarnaast dat de prestaties van grote tech-aandelen, zoals Nvidia en Meta, aanzienlijk beter zijn geweest. Dat zei hij in een reactie aan Cointelegraph.

Waar ether sinds 1 januari slechts 0,98 procent in waarde is gestegen, is Nvidia met maar liefst 122,57 procent toegenomen, en Meta Platforms met 49,26 procent. De ethereum koers heeft moeite om te concurreren met technologieaandelen die betere rendementen en waarderingen bieden, stelt Forster.

Mogelijke overwinning van Trump in Amerikaanse verkiezing invloedrijk

Er zijn daarnaast drie belangrijke factoren die volgens Forster moeten samenvallen om een prijsstijging richting nieuwe hoogtes mogelijk te maken. Hij stelt dat een mogelijke overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024, agressieve renteverlagingen door de Federal Reserve, en een bredere toename van wereldwijde financiële liquiditeit kunnen bijdragen aan deze prijsstijging.

Eerder was al in het crypto nieuws te lezen dat een overwinning van Trump positief zou zijn voor crypto. Forster wijst erop dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen het “belangrijkste evenement” voor ethereum in 2024 kunnen worden. Volgens hem kan de volatiliteit rond de verkiezingen zorgen voor een prijsschommeling van 10–15%. Dit zou zelfs belangrijker kunnen zijn dan de goedkeuring van de spot ETF’s.

Daarnaast verwachten traders grotere prijsbewegingen. Waar ethereum normaal gesproken dagelijkse bewegingen van 2,5-3 procent laat zien, prijzen markten nu bewegingen in van rond de 3,5 procent.

Ondanks de huidige consolidatie van de prijs, zijn sommige traders optimistisch over een mogelijke stijging. De pseudonieme crypto-trader Titan of Crypto wees er in een post op X op dat ether in het verleden vaak een rally of korte termijn stijging zag wanneer de Relative Strength Index (RSI) in de buurt van oververkochte niveaus kwam.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt? Luister en volg onze podcast om up-to-date te blijven.

🎙️ Waar blijft die bullrun?

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie