Simon Bosch Simon Bosch
3 min. leestijd

Nasdaq wil ethereum beursfondsen uitbreiden, blijkt uit nieuwe aanvraag

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nasdaq wil ethereum beursfondsen uitbreiden, blijkt uit nieuwe aanvraag

Foto: rblfmr/Shutterstock

In juli was het zover; de in mei door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goedgekeurde spot-ETF’s voor ethereum (ETH) belandden op de markt. Ze waren direct een groot succes, maar toch was de markt nog niet helemaal tevreden. Deze Exchange Traded Funds bieden namelijk niet bijzonder veel mogelijkheden. De Amerikaanse aandelenbeurs Nasdaq wil handelaren graag nog een optie voor deze beursfondsen aanbieden.

Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek

Opties voor Ethereum ETF BlackRock

De Nasdaq is na de New York Stock Exchange (NYSE) de grootste aandelenbeurs ter wereld, en biedt dus behoorlijk wat financiële producten. Naast traditionele aandelen biedt de beurs hier ook optiecontracten op aan.

Die moet het eigenhandig laten goedkeuren bij de SEC, zo ook voor de nieuwe spot-ETF’s voor ethereum. Dat heeft de beurs op 6 augustus gedaan, volgens een ingediend document dat onlangs is gepubliceerd. Op de Nasdaq wordt maar één enkele spot-ETF voor ethereum verhandeld verhandeld, namelijk de iShares Ethereum Trust (ETHA) van BlackRock-dochterbedrijf iShares. De overige 7 fondsen staan allemaal op de NYSE Arca of op de Cboe.

De indiening is een belangrijke stap voor grootschalige adoptie van de spot-ETF’s. Vermogensbeheerders maken graag gebruik van opties, omdat ze hiermee hun risico kunnen afdekken door hun posities te hedgen. In een paar weken is de ethereum koers bijvoorbeeld met 40% gedaald, wat veel vermogensbeheerders liever niet hebben. Een eventuele goedkeuring zou dus een hoop extra geld naar het ethereum-beursfonds kunnen sturen.

Advertisement

SEC nog streng voor crypto-opties

De aanvragen voor opties lopen al een tijdje, maar die waren bedoeld voor bitcoin (BTC). De nieuwe aanvraag is speciaal voor het ETH-fonds van BlackRock, die nog maar net op de markt is. De spot-ETF’s voor bitcoin bestaan al sinds begin dit jaar, maar in juli kondigde de SEC aan dat de beleidsmaker het nog te vroeg vindt om optiecontracten voor deze beursfondsen toe te laten.

Desondanks hebben de begin dit jaar geïntroduceerde bitcoin-fondsen in juli een netto-instroom van 17 miljard dollar bereikt. Dat is zelfs inclusief Grayscale’s GBTC-fonds, dat met gigantische outflows kampt.

Of de SEC binnenkort de opties voor bitcoin en ethereum goed zal keuren, zal onder meer afhangen van wat er in de politiek zal gebeuren. 2024 staat in het jaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en het beleid van cryptovaluta is tegenwoordig een belangrijk onderwerp.

Optiecontracten zijn financiële instrumenten die de houder het recht, maar niet de verplichting, geven om een onderliggend activum te kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs binnen een bepaalde periode. In de context van de Ethereum ETF zouden deze opties betrekking hebben op aandelen van de ETF die de prijs van ethereum volgt. Traders kunnen deze opties gebruiken om te speculeren op prijsbewegingen van ethereum of om hun portefeuille te beschermen tegen risico’s.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Advertentie