Max Duiker Max Duiker
2 min. leestijd

Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor

Wat is de reden voor deze switch van BTC naar ETH?

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De grootste vermogensbeheerder BlackRock heeft bitcoin (BTC) verkocht en investeert nu 18,5 miljoen dollar in ethereum (ETH). Volgens marktanalisten zou de prijs van ethereum hiermee op weg zijn naar $2600 nog voor het einde van deze maand. Dit terwijl de prijs van één ethereum op het moment van schrijven op $2448 staat.

Ethereum onder druk: Vroege investeerders dumpen miljoenen ETH
Ethereum onder druk: Vroege investeerders dumpen miljoenen ETH

BlackRock verkoopt bitcoin voor ethereum: speculatie over achterliggende reden

Onlangs heeft BlackRock 182 bitcoins verkocht tegen een waarde van 11,34 miljoen Amerikaanse dollars. Vrijwel direct hierna kocht het bedrijf 7574 stuks aan ethereum ter waarde van zo’n 18,52 miljoen dollar.

Volgens data dat op 11 oktober door Lookonchain werd onthuld, begon BlackRock die dag bitcoin te verkopen en ruilde dit nog geen paar uur later in voor ethereum. BlackRock maakte niet bekend waarom het bedrijf deze beslissing heeft genomen. Marktanalisten speculeren daarom volop over wat de redenen hierachter zouden kunnen zijn. 

Sommige analisten denken dat BlackRock optimistisch is over de lange termijn van ethereum en dat het mogelijk hogere rendementen zal opleveren. Als deze trend doorgaat, zou de prijs van ethereum eind oktober boven de $2.600 kunnen komen. 

Andere experts vermoeden juist dat deze keuze van BlackRock mogelijk te maken heeft met ETF-transacties. BlackRock’s aankopen zouden dan niet van henzelf komen, maar voor hun klanten worden uitgevoerd. BlackRock heeft ETF’s (beursfondsen) van zowel ethereum als bitcoin, en die moeten worden aangevuld op basis van hoe BlackRock’s klanten investeren.

Advertentie

Het verschil tussen eigen aankopen en ETF’s

De CEO van HMNBRDNetwork, Keving Oakeson, schrijft op X dat men scherp moet blijven omtrent BlackRock’s aankopen:

‘’Het is van vitaal belang om onderscheid te maken tussen producten die voor klanten worden aangehouden via ETF’s en daadwerkelijke strategische langetermijnposities. Wat we zien met BlackRock wordt waarschijnlijk meer beïnvloed door de vraag van klanten dan wat dan ook.’’ 

Wel is de prijs van ethereum de afgelopen 2 dagen flink door het dak gegaan. Dit zou vooral liggen aan het Amerikaanse inflatiecijfer van 10 oktober. Deze inflatiecijfers kwamen hoger uit dan verwacht. Op basis van het inflatierapport is het de verwachting dat de rente snel zal worden verlaagd. Dit zorgde voor een snel herstel van ethereums koers, met 6,6%. 

Ondanks deze discussies blijft BlackRock’s portfolio sterk gericht op bitcoin, met 369.640 BTC ter waarde van $23,02 miljard. Dit is veel groter dan hun ethereum-holdings. Hun Ethereum-bezit is namelijk veel kleiner, met 414.168 ETH, wat neerkomt op een bescheidener $1,01 miljard.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
$2 miljard aan bitcoin verplaatst door VS, koers reageert
Cryptomarkt houdt adem in: $4 miljard aan BTC mogelijk te koop
'Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt', zegt voorzitter crypto-waakhond
‘Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt’, zegt voorzitter crypto-waakhond
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs Uniswap over de kop, koers reageert sterk
Cryptobeurs Uniswap over de kop, koers reageert sterk
Duitse bankgigant omarmt Bitcoin, Nederlandse banken nog voorzichtig
Duitse bankgigant omarmt Bitcoin, Nederlandse banken nog voorzichtig
Bitcoin en Ethereum ETF's verliezen alweer miljoenen euro's
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen alweer miljoenen euro’s
Advertentie