Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Laatste aanpassingen ethereum ETF’s uitgevoerd, lancering in juli?

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?

Foto: Ms. Li/Shutterstock

De lancering van de ethereum (ETH) spot ETF’s lijkt steeds dichterbij te komen. Nog altijd heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) niks laten weten over wanneer de fondsen te koop zijn.

Ethereum-ETF van BlackRock breekt door $1 miljard barrière
Ethereum-ETF van BlackRock breekt door $1 miljard barrière

Bitwise en VanEck klaar voor lancering

We krijgen echter een tipje van de sluier vanuit vermogensbeheerder Bitwise. Deze heeft zijn S-1 formulier aangepast en opnieuw ingediend, al enkele dagen voor de deadline op 8 juli. Dit zou kunnen betekenen dat de producten al bijna klaar zijn voor lancering.

Bitwise heeft enkele wijzigingen in zijn formulier aangebracht, waaronder het afzien van de sponsorvergoeding voor de eerste $500 miljoen aan activa. Het bedrijf heeft nog niet onthuld wat de vergoeding daarna zal zijn. Ook vermogensbeheerder VanEck heeft aangekondigd dat het aanvankelijk geen vergoedingen in rekening zal brengen.

Advertisement

Uiterlijk nog twee weken volgens analisten

Bloomberg ETF analist James Seyffart verwacht meer aangepaste S-1 formulieren van andere uitgevers in de loop van de week en denkt dat de producten mogelijk volgende week of in de week erna genoteerd kunnen worden. 

De fondsen laten langer op zich wachten dan gehoopt. Eric Balchunas, een andere Bloomberg ETF analist, merkte op dat de SEC traag was in zijn proces om de formulieren goed te keuren, wat mogelijk te maken met vakanties in de zomerperiode.

Gaan de ethereum ETF’s die van bitcoin overtreffen?

Sinds de goedkeuring van spot ethereum fondsen in mei, steeg de koers van de digitale munt aanzienlijk. Ondertussen lijkt de “hype” te zijn afgekoeld. ETH daalde in afgelopen 24 uur met 4,5% nadat de kans op een renteverlagingen in Amerika minder werd. 

Veel investeerders hopen dat een daadwerkelijke lancering van de ETF’s voor een grote toestroom aan kapitaal kan zorgen. Dit zagen we ook al in het afgelopen jaar bij de bitcoin (BTC) fondsen, wat leidde tot een nieuwe all-time high (ATH) voor de munt.

Volgens analisten van blockchain analyse platform K33 Research is een dergelijke prestatie goed mogelijk. De analisten voorspellen dat de kapitaalinstroom gelijk zal zijn aan 0,75-1% van het circulerende aanbod van ETH in de eerste vijf maanden na de lancering. Samen met de bitcoin verkoopdruk, door onder andere de terugbetalingen van Mt. Gox, zou ethereum beter kunnen presteren.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crypto Ontbijt: bitcoin & ethereum ETF's falen, $290 miljoen verdampt
Ethereum-ETF van BlackRock breekt door $1 miljard barrière
Ethereum kosten exploderen: activiteit neemt fors toe
Ethereum kosten exploderen: Cryptobeurs legt uit waarom
Om deze reden kan ethereum nog hard stijgen voor het begin van 2025
Om deze reden kan ethereum nog hard stijgen voor het begin van 2025
Advertentie