Erik Juffermans Erik Juffermans
19/06/2024 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2024 15:48

‘Komende Ethereum update bevat gevaren,’ waarschuwen experts

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
'Komende Ethereum update bevat gevaren,' waarschuwen experts

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

De aanstaande Ethereum Pectra upgrade belooft significante verbeteringen te brengen. Deze upgrade is een cruciale stap voor Ethereum (ETH), vooral in het licht van de huidige marktvolatiliteit en regelgevende druk. Maar er zijn ook enkele risico’s geïdentificeerd. Dit blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport van Liquid Collective en Obol.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat zijn de zorgen rondom de Ethereum update?

Een van de grootste zorgen rondom de Pectra upgrade, die volgend jaar gelanceerd moet worden, zijn de beveiligingsrisico’s. Experts hebben gewaarschuwd dat de complexiteit van de upgrade nieuwe kwetsbaarheden kan introduceren. Deze kunnen worden misbruikt door kwaadwillenden, wat zou kunnen leiden tot ernstige gevolgen voor het netwerk.

Daarnaast is er het technische aspect. De Pectra upgrade vereist dat alle nodes in het netwerk de nieuwe software implementeren. Dit kan leiden tot synchronisatieproblemen en tijdelijke netwerkstoringen. Vooral kleinere nodes kunnen moeite hebben om de upgrade tijdig en correct door te voeren, wat de stabiliteit van het netwerk kan aantasten.

De ontdekking van deze risico’s heeft ook implicaties voor de marktdynamiek. De volatiliteit van de ethereum koers kan toenemen naarmate de datum van de upgrade nadert. Investeerders kunnen terughoudend worden om hun posities in Ethereum te vergroten, uit angst voor mogelijke storingen of beveiligingsincidenten. Gelukkig hebben de Ethereum ontwikkelaars nog wel even de tijd om alle puntjes op de ‘i’ te zetten.

Eerdere upgrades van Ethereum, zoals de overgang naar Proof of Stake, hebben gemengde reacties opgeroepen. Hoewel de meeste upgrades uiteindelijk succesvol zijn geweest, zijn er altijd zorgen over de korte-termijn impact. De huidige zorgen zijn dus zeker niet nieuw. Wel is het duidelijk dat de ontwikkelaars van het Ethereum netwerk voor een grote uitdaging staan.

Advertentie

Wat moet de upgrade gaan brengen?

Ondanks de zorgen, biedt de Pectra upgrade ook veelbelovende voordelen zoals onlangs in het ethereum nieuws te lezen was. Het doel van de update is om de schaalbaarheid en efficiëntie van het netwerk te verbeteren, wat zoals bekend essentieel is voor de lange-termijn groei van Ethereum. Bovendien kan de upgrade bijdragen aan lagere transactiekosten en betere prestaties, wat de algehele gebruikerservaring van Ethereum ten goede zou komen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
Bitcoin koers in gevaar: verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie