Dylan Laat Dylan Laat
3 min. leestijd

iPhone 16 is een koopje met ethereums koers stijging door de jaren

iPhones zijn steeds minder waard geworden ten opzichte van ETH

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
iPhone 16 is een koopje met ethereums koers stijging door de jaren

Apple heeft zijn nieuwste iPhones aangekondigd; de iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max. Terwijl er vrij heftige prijskaartjes aan de nieuwste telefoons hangen, zullen ethereum (ETH) investeerders daar misschien anders over denken. De waarde van de telefoons ten opzichte van de grootste altcoin is namelijk over de jaren afgenomen.

Van 888 ethereum (ETH) naar slechts 0,5 ETH

The Crypto Picks zette de prijsdata van ethereum op een rijtje. Daaruit komt een opvallende trend rollen. Waar de eurowaarde van de iPhone over de jaren heen is toegenomen, is de ethereum waarde van de telefoons juist afgenomen. Dat klinkt misschien raar, maar heeft alles te maken met de enorme waardestijging van ethereum over de afgelopen jaren.

Het lijstje loopt vanaf de iPhone 6S tot en met de nieuwste iPhone 16:

iPhone-model Waarde in ethereum (ETH)
6S 888 ETH
7 50 ETH
8 2,6 ETH
X 3,5 ETH
XS 4 ETH
11 4,6 ETH
12 2,1 ETH
16 0,50 ETH

Toen de iPhone 6S gelanceerd werd, was ethereum net iets minder dan 1 euro waard. Had je op dat moment 888 ETH (een investering van ongeveer 799 euro toen), en hield je crypto stevig vast in plaats van een iPhone te kopen, dan had je nu bijna 1,9 miljoen euro aan ethereum gehad. Met andere woorden, je had nu 1.776 iPhone 16’s kunnen kopen met die 888 ETH!

De vergelijking is misschien een beetje flauw maar toont wel een duidelijke trend: ethereum is flink in waarde gestegen over de afgelopen jaren. Investeerders zagen dat het netwerk steeds waardevoller werd als investering met allerlei gedecentraliseerde applicaties die op het netwerk gebouwd worden. Al met al zorgde dit ervoor dat het netwerk nuttiger is geworden. Bovendien is de cryptomarkt als geheel natuurlijk flink in waarde gestegen, mede door de toegenomen adoptie.

Gratis ethereum claimen bij Bitvavo

Heb je al een iPhone (of je wilt er juist ver van weg blijven, mag ook) maar nog geen ethereum? In samenwerking met Crypto Insiders biedt Bitvavo via deze link een welkomstbonus aan nieuwe gebruikers. Met de deze bonus van 10 euro kan je bijvoorbeeld ethereum kopen, of een van de meer dan 200 andere crypto op de grootste cryptobeurs van Nederland.

Ik wil mijn gratis 10 euro claimen

Zelfde trend duidelijk zichtbaar bij bitcoin

De trend van iPhones die ten opzichte van cryptocurrencies relatief gezien steeds minder waard worden, is ook duidelijk te zien bij de grootste crypto van de markt: bitcoin (BTC). Zo was een iPhone 4 ten tijde van de lancering net geen 2.860 BTC waard. De nieuwste iPhone 16 kost nu nog maar ‘slechts’ 0,014 BTC.

Onlangs was in het bitcoin nieuws te lezen dat de Apple CEO tijdens de lancering van de nieuwe Apple telefoons bitcoin weg leek te geven. De oplettende kijker had echter al snel door dat dit om oplichting ging. Oplichters maken steeds vaker gebruik van viral evenementen zoals dit Apple-evenement om mensen geld af te troggelen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie